Dolar 32,1929
Euro 35,1090
Altın 2.514,76
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Az Bulutlu
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 23°C
Per 24°C

TEKİRDAĞ’DAN DEPREM BÖLGESİ’NE YARDIM ELİ

TEKİRDAĞ’DAN DEPREM BÖLGESİ’NE YARDIM ELİ
7 Şubat 2023 12:03
A+
A-

Merkezüssü Kahramanmaraş 7,7 ve 7,6 şiddetinde yaşanan ve 10 ilde binaların yıkılmasına yol açan iki büyük depremin ardından Tekirdağ seferber oldu. Belediyeler, resmi kurumlar, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaş birlik olup yardım malzemesi toplamak için harekete geçti. Dört bir koldan toplanan yardım malzemeleri afet bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Süleymanpaşa Belediyesinin “Aşevi tırı” deprem bölgesine doğru yola çıkı
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Süleymanpaşa Belediyesi “aşevi tırı” Hatay’a doğru yola çıktı.
Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, yaptığı açıklamada, depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere, belediyenin seyyar mutfağının yola çıktığını belirtti.
Deprem bölgesinde ekiplerin yoğun çalıştığını aktaran Yüksel, “Süleymanpaşa Belediyesinin aşevi tırı yola çıkmak üzere. Hazırlıklarımız tamamlandı. Orada 25 bin kardeşimize sıcak yemek verebilecek şekilde hazırlandı. Tırımız yarın öğleden sonra Hatay’da olacak. Bölgedeki bütün kardeşlerimize Allah yardım etsin. Elimizden ne gelirse hazırız. Yalnız değilsiniz merak etmeyin.” dedi.
Vatandaşların yaptığı yardımları kapalı pazar yerlerinde toplamaya başladıklarını anlatan Yüksel, yardımların AFAD’ın deposunda düzenlendikten sonra bölgeye gönderileceğini kaydetti.

Vatandaşlar kan merkezlerine başvurdu
Tekirdağ’da da Türk Kızılay Kan Bağış Merkezi tarafından Köprübaşı mevkisindeki alışveriş merkezinin önünde kan bağışı kabul ediliyor.Yüzlerce Tekirdağlı kan vermek için sıraya girdi.

Parti Teşkilatlarıdan yardım kampanyası
Tekirdağ’daki partilerin il ve ilçe başkanlıkları da yardım malzemesi topladı. Cumhuriyet Halk Partisi il ve ilçe merkezlerinde atandaşların getirdiği yardım malzemeleri, ayrıştırılıp paketlerde etiketlendirilerek afet bölgesine ulaştırmak üzere hazırlandı. DEVA Partisi ve İYİ Parti il ve ilçe teşkilatları da yardım malzemeleri toplarken, Gelecek Partisi il ve ilçe yöneticileri üyeleri de Valilik önünde bulunan yardım tırına topladıkları yardımları getirdiler. Daha sonra da Kızılay’a kan bağışında bulundu. AK Parti İl Başkanlığınca “Tekirdağ’ın Kardeşlik Eli” çağrısıyla valilik önünde yardım kampanyası başlatıldı. Düzenlenen kampanyada da 3 tır yardım malzemesi depremzedelere gönderildi.

 

İl Başkanı Mestan Özcan, gazetecilere, AK Parti Genel Merkezi’nin talimatları doğrultusunda deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere vatandaşlardan yardım malzemelerini topladıklarını belirtti.AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül de depremzedelerin yanında olduklarını dile getirdi.
Deprem bölgesinden gelen haberlere üzüldüklerini ifade eden Koncagül, “Devletin tüm imkanlarıyla, bakanlarıyla, milletvekilleriyle hepimiz bölgedeyiz. Bölgede yapılması gereken ne varsa vatandaşımızın yanındayız. Tüm çalışmalara destek olmak amacıyla hepimiz teyakkuz halindeyiz. Vatandaşlarımıza duyarlı davranışları için teşekkür ediyorum. Tek yürek, tek millet olma zamanı.” diye konuştu.
Ayrıca, Tekirdağ halkı deprem bölgesine yardımlarını Perşembe pazarına getirerek Süleymanpaşa Belediyesi aracılığıyla göndermeye başladı.
Tekirdağ’da faaliyet gösteren maden işletmesi Kiremitçiler Grup, afet bölgesine iş makinası, lojistik destek ve yer altında uzman 30 Madenci personeli gönüllü olarak Hatay’a doğru yolcu etti.
HABER MERKEZİ/AA


Trakya Demokrat Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.