Dolar 32,3865
Euro 35,0590
Altın 2.326,65
BİST 9.096,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Tekirdağ’ın eğitim sorunu masaya yatırıldı

Tekirdağ’ın eğitim sorunu masaya yatırıldı
25 Haziran 2022 15:51
A+
A-

Bakan Özer’in 2. Durağı AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı oldu. Kalabalık bir partili tarafından karşılanan Özer’e, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan tarafından parti çalışmaları hakkında bilgi verildi ve hediye takdim edildi.
İl Başkanlığının ardından Süleymanpaşa Belediyesi ziyaret edildi. Ziyarette Bakan Özer’e Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ve İl Başkanı Mestan Özcan eşlik etti. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel tarafından Bakan Özer’e belediye çalışmaları hakkında bilgi verildi.
Milli Eğitim Bakanı ziyareti hakkında AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan açıklamalarda bulundu;
“Milli Eğitim Bakanımıza, ilimizin eğitim konusundaki talepleri iletip Tekirdağ’a davet etmiştik. Sağolsunlar bizi kırmadılar ve bu gün ilimize teşrif ettiler.”
“Bugün burada çok kıymetli bir toplantı gerçekleştirdik. Bu çalışmaların, yatırımların hepsi birbirinden kıymetli. Evlatlarımızın küçük yaştan itibaren en güvenli, en sağlıklı ve en kaliteli şekilde eğitim almaları için buradaydık.”
Milli Eğitim Bakanlığımızın 2022 yılındaki ilimizin eğitiminin daha kaliteli olması için ayırdığı yatırım bütçesi 1 milyar 66 milyon TL idi. 2022-2023 eğitim öğretim yılına hazırlıkları güçlendirmek ve yeni talepleri değerlendirmek üzere eğitimin kalitesini daha da arttıracak
959 milyonluk ilave yatırımı Tekirdağ’a kazandırmış olduk. Böylece toplam yatırımımız 2 milyar 25 milyona yükseldi.
“246 okulumuzun güçlendirilme çalışması tamamlanmak üzere, kalan 90 okulumuzun da güçlendirilme çalışması yakın zamanda tamamlanacak. 90 okulumuzun onarımı için yaklaşık 500 milyonluk yatırım tahsis edildi.”
“Tekirdağ Çorlu Ticaret Borsası Anadolu Lisesi 24 derslikli. Bugünkü görüşmelerimizde bu okulumuzun yatırım programına alınmasının kararını istişare ederek verdik. Okullarımızın eğitim öğretim yılına yenilenmiş başlaması için 23 milyonluk yatırımı da Tekirdağ’ımıza kazandırdık.”
“Yine Bakanlığımızın önderliğinde anaokuluyla ilgili yeni yatırımlar için büyük çaba verildi.
Bu kapsamda 5’i özel eğitim olmak üzere 38 yeni anaokulu, merkezde ve tüm ilçelerimizde olacak şekilde yatırım programına alındı ve bu okullarımızı da yakın zamanda şehrimize kazandıracağız.”
“Okullaşma oranı ile ilgili Bakanlığımızın çok önemli açıklamasını sizlerle paylaşmak istiyorum. 6 Ağustos 2021’de şehrimizde yüzde 58 olan 5 yaşındaki okullaşma oranı, bugün itibarıyla yüzde 92’ye çıkmıştır.
Bu okullaşma oranını çalışmalarımızın neticesinde yükselttik. Yeni anaokulu yatırımlarıyla 5 yaşta okullaşma oranını yüzde 100’e tamamlama hedefiyle çalışıyoruz.”
“Sayın Bakanımıza ziyaretleri ve Tekirdağ’a verdiği değer için tekrar teşekkürlerimizi sunuyoruz.”