Dolar 32,3283
Euro 35,0825
Altın 2.297,56
BİST 8.989,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Açık
Tekirdağ
22°C
Açık
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Tekirdağ’ın meşhur “pabuç” köftesi için coğrafi işaret başvurusu yapıldı

Tekirdağ’ın meşhur “pabuç” köftesi için coğrafi işaret başvurusu yapıldı
7 Ekim 2021 12:16
A+
A-

Trakya’da yetiştirilen bir yaşını geçmemiş danaların etiyle hazırlanan “Çerkezmüsellim pabuç köftesi” için Türk Patent ve Marka Kurumuna coğrafi işaret başvurusunda bulunuldu.
Hayrabolu Belediyesi ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğinde bu köftenin tescili için coğrafi işaret başvurusu yapıldı.
Hayrabolu Belediye Başkanı Osman İnan, AA muhabirine, Çerkezmüsellim pabuç köftesinin marka değerini artırmak istediklerini söyledi.
Bu lezzetin yaklaşık 40 yıldır damakları tatlandırdığını anlatan Hayrabolu Belediye Başkanı İnan, şöyle devam etti:
“1982 yılında Şükrü Yalçın tarafından yapımına başlanan meşhur Çerkezmüsellim pabuç köftesinin ünü hızla yayılıyor. Trakya’da yetiştirilen bir yaşını geçmemiş danaların etiyle hazırlanan bu köfte, eşsiz lezzetiyle bölgeye gelen ziyaretçilerin damağına hitap ediyor. Dana etinden çekilen kıymanın özel baharatlarla yoğrulmasıyla eşsiz bir lezzete kavuşan köfte, kenti ziyaret edenlerin yemeden şehirden ayrılmadığı lezzetler arasında yer alıyor.”
İnan, Hayrabolu tatlısının da bir süre önce coğrafi işaret aldığını anımsatarak, “İlçemizin önemli lezzetlerinin coğrafi işaret alması marka değerlerini de artırıyor. Doğal güzelliklerimizin yanında tatlımız ve köftemiz de ziyaretçilerin damağına hitap ediyor.” dedi. (AA)