Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Tekvandoda Avrupa üçüncüsü milli sporcu Yiğit Ali Akkoç hedef büyüttü

Tekvandoda Avrupa üçüncüsü milli sporcu Yiğit Ali Akkoç hedef büyüttü
22 Aralık 2022 12:12
A+
A-

Tekirdağ’da arkadaşına özenerek başladığı tekvandoda Yıldızlar Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda bronz madalya kazanan 15 yaşındaki Yiğit Ali Akkoç, gözünü zirveye dikti.
Akkoç, yaklaşık 5 yıl önce başladığı tekvandoda kendisi geliştirerek çeşitli dereceler elde etti.
25-28 Kasım’da Malta’da düzenlenen Yıldızlar Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda bronz madalya kazanan Akkoç, gelecek yıl düzenlenecek dünya şampiyonası için Çorlu Çok Amaçlı Spor Salonu’nda çalışmalarını sürdürüyor.
Milli sporcu Yiğit Ali Akkoç, yaptığı açıklamada, Avrupa şampiyonasının kendisi için çok büyük bir tecrübe olduğunu söyledi. Şampiyonada güzel deneyimler kazandığını anlatan Akkoç, “Avrupa şampiyonasındaki ilk maçım her sporcu gibi benim için de heyecanlıydı. Heyecanlı olmama rağmen maçı aldım. İkinci maçım Sırbistanlı rakibimleydi ve rahat bir şekilde yendim. Hırvatistan ile olan maçımda gerideydim ama o maçı da kazandım. Yarı final maçında heyecanım biraz arttığı için bende baskı yaptı ve yenildim. Avrupa şampiyonasında üçüncü olarak Türk bayrağını dalgalandırmak gurur vericiydi.” diye konuştu.
Avrupa’dan madalyayla dönmenin sevindirici olduğunu vurgulayan Akkoç, şunları kaydetti:
“İlk defa katıldığım Avrupa şampiyonasında kürsüye çıkmak, bayrağımızı dalgalandırmak onur vericiydi. Bundan sonra Avrupa’da birinci olup dünya şampiyonasında da derece yaparak şampiyon olmak istiyorum. Hocam ‘her zaman emek veren, çalışan kazanır’ derdi. Ben de emek verdiğimi düşünüyorum. Daha çok emek vererek daha güzel dereceler elde edeceğim.”
Antrenör Erdal Duman da sporcusunun ilk defa katıldığı uluslararası şampiyonadan madalya ile dönmesinin sevindirici olduğunu dile getirdi. (AA)