Dolar 32,2387
Euro 35,0877
Altın 2.507,80
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Az Bulutlu
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 23°C
Per 24°C

TEZKEREDEKİ O MADDE “KARANLIK”

TEZKEREDEKİ O MADDE “KARANLIK”
23 Ekim 2023 20:37
A+
A-

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Meclis’ten geçen Irak ve Suriye Tezkeresi’nde yer alan “Türkiye’de yabancı asker bulundurulması” ifadesini “karanlık” bulduğunu belirterek, hükümetin o madde üzerindeki karanlığı kaldırmaktan çekindiğini söyledi. 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak ve Suriye’deki görev süresini 2 yıl daha uzatan Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, Meclis’te 357 oyla kabul edildi. 164 milletvekili ise tezkere için ‘hayır’ oyu verdi.

Tezkere’nin en çok tartışılan konusu ise “Türkiye’de yabancı asker bulundurulması” ifadesinin yer alması oldu. CHP, bu maddeye sert tepki göstererek, “Yabancı asker demek; işgal demektir” anlamı taşıdığını ifade etti.

CHP Tekirdağ Millletvekili İlhami Özcan Aygun, partinin İl Binası’nda yaptığı tezkere değerlendirmesinde, bu maddenin “karanlık” kaldığına dikkat çekerek, iktidarın bu karanlığı açmak istemediğini söyledi.

Aygun, “İktidar o maddenin üzerindeki karanlığı  kaldırmadı, orası karanlık!  O karanlığı öğrenmek istedik bir vatandaş olarak.  Niçin kendi silahlı kuvvetlerimiz varken, güvenlik güçlerimiz varken yabancı askerlerin ülkeye gelmesine izin veriyoruz?” diye sorduk ama bunu açıklayamadılar. Eğer o maddeyi çekmiş olsalardı “evet” oylayacağımızı ifade ettik.

Üzüldüğümüz konu şu; iktidar sıkıştığı zaman kaçmaya yer alıyor kendine. Burada da bir karanlık var ama o karanlığı bir türlü açmadı, açmak da istemiyor.  Biz de öğrenmek istedik. Biz kendi mehmetçiğimize de, kendi polisimize de, kendi jandarmamıza da güveniyoruz. Yıllardır onlar yapmadı mı bu ülkedeki savunmayı? Terörle ilgili mücadeleyi onlar yapmadılar mı?” diye konuştu.

‘BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU’

“Cumhurbaşkanı diyor ki; ‘Amerika gemisinin ne işi var Gazze’de’? “ O zaman  biz de buradan soruyoruz;  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile beraber, onun silah arkadaşlarının, şehitlerimizin, gazilerimizin ve ondan sonraki vatanı için hayatını veren şehitlerimizin, gazilerimizin kanları ile sulanmış olan bu topraklara yabancı askerlerin postallarını ben neden bastırayım? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!

Ama şimdi baktılar ki papuç pahalı ve CHP bu işin üstüne gidiyor. Eskiden algı ile yürütüyorlardı ve bu algıyla da siyaseti yönlendirdiler.  Ama artık yavaş yavaş insanlar uyanmaya başladı. Biz diyoruz ki bu askerler kim? Niçin gelecekler ne zaman gelecekler, hangi ülkenin askerleri? Terörle ile ilgiliyse zaten benim güvenlik güçlerim var,  eksik mi mücadele ediyorlar acaba? Soruyorum sizlere?

Kuzey Atlantik Antlaşması’nın örgüte üye ülkelerin silahlı bir saldırıya uğrayan herhangi bir üye ülkeye yardım etmelerini öngören maddesini hatırlatarak sözlerine devam eden Aygun, “Zaten NATO üyesi Türkiye?” diyerek, “Beyinlerinin arkasında farklı bir düşünce var herhalde. Bu ülkenin bir ferdi olarak , Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün kurduğu ve yönettiği Gazi Meclis’te yer alan bir milletvekili olarak ben sorguluyorum. Gelecek yabancı askerler bizi koruyacakmış! Kim kimi bizden koruyacak? “ ifadelerini kullandı.


Trakya Demokrat Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.