Dolar 32,3713
Euro 35,0024
Altın 2.325,92
BİST 9.099,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 19°C

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca Manisa’dan seslendi: “Yandaş medya çalıştayı!”

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca Manisa’dan seslendi: “Yandaş medya çalıştayı!”
12 Mayıs 2022 13:35
A+
A-

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile kendini basın yayın kuruluşu diye niteleyen bir kuruluş tarafından düzenlenen Yerel Medya Çalıştayından Anadolu basınının haberi olmadığını ve birilerine menfaat sağlamak amacıyla düzenlendiğini belirterek, Fahrettin Altun’u sert bir dille eleştirdi.
Manisa Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği’ni ziyaret eden Genel Başkan Yılmaz Karaca, burada yaptığı konuşmada gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.
İstanbul’da daha sonra da Ankara’da düzenlenen yerel medya çalıştayı ile devletin paralarının çarçur edildiğini belirtenTGF Genel Başkan Yılmaz Karaca, “Bu çalıştaydan gerçek Anadolu medya mensuplarının haberi yok. Kimin gittiği belli olmayan bir program. Kendini basın kuruluşu ilan eden bir yayın kuruluşuna proje olarak yaptırılmış. Anadolu basınına yapılacak destekler maalesef böyle yayıncılar birliği diye yerlere aktarılarak çarçur ediliyor.
İletişim başkanımız çıkmış konuşuyor, orada Anadolu basınının sorunlarının tartışılması gerekiyor bir kelime bile söylemedi konuşmasında. İsmin içinde biz varız ama işin içinde biz yokuz. Medyanın ismini kullanıp devletin parasını bazı yerlere peşkeş çekiyorlar anlamak mümkün değil. Konuşmacıların hepsi havuz medyasından. Böyle bir şey olabilir mi? Yaygın basında dolarla maaş alanlar Anadolu’da çalışan gazetecilerin sorunlarını nerden bilecek? Amaç birilerine menfaat sağlamak. İletişim başkanı Anadolu basınının batması için her şeyi kafasına koymuş. Çalıştayda mültecilerle ilgili basına direktif vereceğine basının sorunlarıyla ilgilensin” dedi.
TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca konuşmasını şöyle sürdürdü;
“Anadolu basını, bu ülkenin sesi ve soluğudur. Sorunlarının bir an önce çözülmesi gerekiyor. Biz meslek örgütleri olarak mücadelemizi sürdürüyoruz. Anadolu basınının yüzde 40-50 oranında işsiz arkadaşımız var. Geçtiğimiz günlerde Basın İlan Kurumu’na bir çağrıda bulundum, resmi ilan alan gazetelerin kadrosunu azaltın ama iyi denetleyin ve gerçek gazeteciler çalışsın. Kadroların büyük çoğunluğu kağıt üzerinde ne yazık ki. Ya fabrikasında çalışan işçi ya da gazetecilik yapmayan kişiler. İletişim fakültelerinden mezun olan öğrenciler hüsrana uğruyorlar. Şu anda 10 bine yakın işsiz var. Çalışanların büyük bölümü de asgari ücret bile alamıyor. Sadece yerel gazeteler değil televizyon ve radyoların durumu da facia. Bir an önce internet yasası çıkmalı. Yerel gazetelerin, televizyonların, radyoların ve internet gazetelerinin de aynı çatı altında toplandığı yeni bir basın yasası çıkarılmalıdır.”
NE OLMUŞTU
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Ankara’da düzenlenen ‘Yerel Medya Çalıştayı’na katılmış ve burada göçmen tartışmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunmuştu. Altun, “Sayın Cumhurbaşkanımız ülkemizin bu konudaki pozisyonunu çok net bir şekilde ortaya koydu. En başından beri ‘Mazlumları katillerin eline teslim etmeyeceğiz’ diyen Cumhurbaşkanımızın, ‘Suriye’de zulüm düzeni son bulsun’ diye 10 yıldır verdiği mücadele ortadadır. Ve bu mücadele bütün dünyanın gözleri önünde verilmiştir. Cumhurbaşkanımız bu mücadeleyi verirken, zalimlerle iş birliği yapanlar, onlara heyetler ve dahi sempatik mesajlar gönderenler de oldu ve onlar da bunları herkesin gözleri önünde yaptılar. Ülkemizin farklı illerindeki misafirlerimizin vatandaşlarımızla entegrasyon ve uyum içinde yaşadıklarının daha fazla gösterilmesi gerekiyor. Bunu da en iyi ve en doğru şekilde yapacak olan, bu tablonun yakın şahidi olan o illerdeki medya mensuplarıdır” ifadelerini kullanmıştı.