Trakya Şairler ve Yazarlar Derneği Kuruldu

Trakya’nın farklı bölgelerinden birkaç yazarın bir araya gelerek kurduğu Şairler ve Yazarlar Derneği, (TRAKYAŞAD) faaliyetlerine 26 Aralık 2022 itibariyle başladı.
Dernek ile ilgili bilgi veren Halkla İlişkiler Sorumlusu Nurcan Balıbey, “26 Aralık 2022’de Trakyamızda edebiyat ve hür düşünce adına ümit vadeden, anlamlı bir adım attık. Yazım insanlarını koruma amacıyla yola çıktık. Yazar ve yazar adayı gönüllülerden oluşan bu hareketimiz, kısa bir sürede dernekleşerek yasal bir zeminde örgütlendi.
Trakyamızda yazıla gelmiş her bir kitabın basımını ve dağıtımını sağlamak, aynı zamanda piyasaya hâkim olan pahalı kitap tekelini kıracak bir olanak yaratmak istiyoruz” dedi.
‘AMACIMIZ DERNEK ÜYE VE OKURLARINA İNDİRİMLİ KİTAP İMKANI SAĞLAMAK’
Amaçlarının, yazılagelmiş eserlerin kitaplaştırılmasını ve yazarların tanıtım ve dağıtımını yapmak, ticari olmayan, yayıncılık faaliyetinin yapılmasını sağlamak, fuarları takip ederek azami katılıma özen göstermek, yazarlar/ şairler buluşması düzenlemek olduğunu ifade eden Balıbey şöyle devam etti: “Dernek üye ve okurlarına indirimli kitap alımına imkan sunmak. Pahalı kitap tekelini kırabilmek için yaratıcı yazarları ticaretten uzak tutup, sanatı tüccarlardan korumaya yönelik, işler yapmak. Önümüzde bir hayli işimiz var. Bu noktada emek ve fikirleriyle bize katılarak üye olmak isteyen kişilere derneğimiz adına teşekkür ediyoruz.
Bu hareketimizin, edebiyat, felsefe, şiir, sözel bilimler vb. sanat dalları için hayırlı olmasını diliyoruz. Umuyoruz ki katılımcı ve üyelerimizden bulduğumuz destekle daha güçlü bir şekilde, sanat adına, iyi bir eylem, hayatlarımıza iyi bir anlam kazandırmış oluruz. Varlıklarının derdinde boğulmak istemeyen müstesna gönüllü bir kaç iyi insan olan bizler, daha güzel bir dünya yaratabilmek adına ihtiyacımız olan, güzel ve güçlü sözcüklerin önünü açmak, elimizden geldiğince bir çatı altında mücadele etmek için yola çıktık.
Bize katılın! Hepimiz adına atılan adımlar, yalnız bizim olan yollardan daha mı çabuk varılacak, birlikte tanık olalım. Adımlarımız, güçlenerek varmak istediğimiz menzilesizinle birlikte yol alacak.”
Kurucu üyeleri: Yazarların
Başkan: Nazmi Metin, Başkan Yardımcısı: Osman Coşkun, Sekreter: Asım Yavuz Sayman: Hayri Varol, Halkla İlişkiler Sorumlusu: Nurcan Balıbey, Üye: Nazmi Metin, Üye: Musta Ermiş
Trakya Şairler ve Yazarlar Derneği’ne trakyasad.wordpress.com , [email protected] adresinden ulaşabilir; instagram:trakyasad ve facebook: Trakya Şairler ve Yazarlar Derneği sayalarını takip edebilirsiniz. Dernek Adresi ise şu şekilde: Balık Pazarı Caddesi Atlığ İş Hanı 3. Kat. EDİRNE