Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Trakya’da vatandaşlar Kovid-19 ile mücadelede aşılanmaya devam ediyor

Trakya’da vatandaşlar Kovid-19 ile mücadelede aşılanmaya devam ediyor
21 Eylül 2021 12:12
A+
A-

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede aşılama çalışmaları hızla devam ediyor.
Sağlık Bakanlığının verilerine göre, Türkiye’de birinci doz aşılama ortalaması yüzde 84,86, ikinci doz ortalaması yüzde 67,70 olarak kayda geçti.
En az bir doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfusa göre aşılama oranı Tekirdağ’da yüzde 90,6, Edirne’de yüzde 89,7, Kırklareli’nde yüzde 87,8, olarak açıklandı.
Nüfusa oranla, Türkiye geneli en çok aşı yapılan iller arasında Tekirdağ 6’ncı, Edirne ise 8’inci sırada yer alıyor.
Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde üçüncü doz aşısını olan Osman Şimşek, AA muhabirine, tüm vatandaşların aşı olması gerektiğini söyledi.
Salgında korunmanın en büyük silahın aşı olduğunu ifade eden Şimşek, aşı olmadan bu salgının üstesinden gelinmesinin zor gibi göründüğünü kaydetti.
Vatandaşlardan Necati Güner ise aşı olduktan sonra kendini hastalığa karşı güvende olduğunu ifade etti. Yoğun bakımda yatan hastaların bir çoğunun aşısız olduğunu duyduğunu anlatan Güner, bu nedenle aşı olduğunu kaydetti. (AA)