Dolar 32,3679
Euro 35,1021
Altın 2.325,03
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Trakya’daki bağ bozumu heyecanı fotoğraf karelerine taşınıyor

Trakya’daki bağ bozumu heyecanı fotoğraf karelerine taşınıyor
28 Eylül 2021 12:10
A+
A-

Trakya’nın verimli topraklarında yetişen üzüm bağlarındaki bağ bozumu telaşı, fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor.
Kırklareli’nin Pehlivanköy ilçesinde Pavli Atölyesi tarafından düzenlenen fotoğraf etkinliğinde İzmir, Kayseri, Ankara, Çanakkale, Edirne, İstanbul ve Tekirdağ gibi illerden gelen fotoğraf sanatçıları, en iyi fotoğrafı çekebilmek için uğraşıyor.
Fotoğrafseverler, bağ bozumu çalışmalarının yanı sıra bağlarda oluşturulan kurgu fotoğraf atölyelerinde müzik eşliğinde poz veren modeller arasında en iyi kareyi yakalamaya çalışıyor.
Pavli Atölyesi Kurucusu Gülşen Gürses, AA muhabirine, Türkiye’nin bir çok kentinden gelen fotoğraf sanatçıları ile, Trakya için çok değerli olan üzüm bağlarındaki hasat telaşını görüntülediklerini söyledi.
Çok mutlu olduklarını ifade eden Gürses, bağlardaki telaşı fotoğraflarla ölümsüzleştirdiklerini kaydetti. Trakya insanının coşkusunu fotoğraf karelerine sığdırdıklarını anlatan Gürses, “Biz fotoğraf sanatçıları olarak burada enerjimizi müzisyenler eşliğinde atıyoruz. Sanatla tarımı, doğayı birleştiriyoruz. Etkinliklerimiz oldukça ilgi görüyor, çünkü dokumuzda daima Trakya’nın doğasını, ürünlerini, çiftçisini, tarımını ön plana alarak konumuzu oluşturuyoruz. Kayseri, Ankara, İzmir, Çanakkale, İstanbul’dan fotoğraf sanatçılarımız etkinliklere katılıyor.” diye konuştu. Üzüm tarımını sanatla tanıttıklarını dile getiren Gürses, hardaliye yapımını da Rumeli türküleri ile tanıttıklarını kaydetti. (AA)