Dolar 32,3777
Euro 35,0535
Altın 2.326,80
BİST 9.091,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 19°C

TREDAŞ, İPG’ye İMZA ATAN İLK ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETİ OLDU

TREDAŞ, İPG’ye İMZA ATAN İLK ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETİ OLDU
30 Temmuz 2022 10:55
A+
A-

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ), gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak hedefiyle yürüttüğü sürdürülebilirlik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. TREDAŞ, plastik tüketimini azaltmayı amaçlayan İş Dünyası Plastik Girişimi’ne (İPG) imza atan Türkiye’deki ilk elektrik dağıtım şirketi oldu.
Trakya Bölgesi’nde üç ilde hizmet veren TREDAŞ, 20 bin kilometrekare alanda, 2 milyonu aşkın kişiye elektrik dağıtım hizmetini, kaliteli ve sürekli vermek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla sürdürülebilirlik çalışmalarına bir yenisini daha ekleyen TREDAŞ, plastik kullanımını azaltma konusunda imza atan ilk elektrik dağıtım şirketi olarak İPG’de yerini aldı.
Plastik ambalajların çeşitli sebeplerle deniz ekosistemlerine karıştığını, yılda yaklaşık 8 milyon ton plastik atığın denizlere ve okyanuslara ulaştığını gösteren rapor ve araştırmalar olduğunu belirten TREDAŞ Genel Müdürü Reşit Bilgili, “Plastik kirliliği ile mücadeleyi bir adım öteye taşıyarak İş Dünyası Plastik Girişimi’nin çağrısına cevap verdik. Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakmak ve daha yaşanabilir bir dünya için çözümün bir parçası olmak istedik. Şirketimiz faaliyet alanında çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarında yürüttüğümüz çalışmaları destekleyen bu girişimin bir parçası olmaktan dolayı mutluyuz” dedi.
TREDAŞ, İş Dünyası Plastik Girişimi’nin imzacılarından biri olarak, plastik kullanımını azaltma, önleme ve geri dönüşümünü sağlama noktasında düzenli raporlamalarını İPG’ye sunacağını taahhüt etti.
TREDAŞ, dünyadaki yaşamın sürdürülebilirliğine katkı sağlayacak ve bu konuyla ilgili farkındalık yaratacak tüm çabaları, sürdürülebilirlik misyonu çerçevesinde desteklemenin yanı sıra, şirket işleyişinin de merkezine koyuyor. “Plastiği azalt, yaşamı çoğalt” mottosuyla gereksiz plastik ve tek kullanımlık plastik ürünlerinin kullanımını azaltmayı amaçlayan TREDAŞ, hizmet verdiği 24 lokasyonda plastikte döngüsel ekonomiye geçişe katkı sağlamayı hedefliyor.
İş Dünyası Plastik Girişimi (IPG) hakkında
İş Dünyası Plastik Girişimi (İPG), özel sektör kuruluşlarının plastik meselesine yönelik somut eylemlerini teşvik etmek; mevcut çalışmaları Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda bir araya getirmek; farkındalığı ve iş birliğini artırmak, savunuculuk yapmak ve iletişimi desteklemek amacıyla Global Compact Türkiye, SKD Türkiye ve TÜSİAD tarafından oluşturulmuş bir iş birliği platformudur. Plastikler için döngüsel ekonomiyi gerçekleştirme vizyonuyla yola çıkan İş Dünyası Plastik Girişimi (İPG), plastik değer zinciri aktörlerini, yerel yönetimleri ve kamu iştiraklerini, yatırımcıları, STK’ları, akademiyi ve vatandaşları yani tüm plastik değer zincirinin çoklu paydaşlarını, bir araya getiren Türkiye’deki ilk ve tek girişim olma özelliğini taşımaktadır.