Dolar 32,4468
Euro 34,7861
Altın 2.441,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 18°C

TÜ Rektörü Prof. Dr. Tabakoğlu Bulgaristan’da ziyaretlerde bulundu

TÜ Rektörü Prof. Dr. Tabakoğlu  Bulgaristan’da ziyaretlerde bulundu
20 Aralık 2022 13:05
A+
A-

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve beraberindeki heyet Bulgaristan’ın Kırcaali kentinde ziyaretlerde bulundu.
Üniversiteden yapılan açıklamaya göre Trakya Üniversitesi heyeti ziyaretleri kapsamında Belediye Başkanı Hasan Azis ile görüştü.
Heyet daha sonra Kırcaali Dr. Atanas Dafovski Hastanesinde doktorlarla bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, TÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, hipertansiyona dikkat çekerek hastalığın önlenmesi, tanı ve tedavisindeki son çalışmaları paylaştı.
Rektör Tabakoğlu üniversitenin Bulgaristan ile yakın ilişkileri olduğunu belirtti.
Sağlık alanındaki çalışmaların önemine değinen Tabakoğlu, “Bunu yaşadığımız pandemi sürecinde bir kez daha yakından gördük. Dünyadaki tüm sağlık çalışanları birer kahraman oldular. Sosyal ve kültürel ilişkilerimizin yanı sıra Bulgaristan ile eğitim, çevre ve sağlık konularında sürekli bir araya geliyoruz. Trakya Üniversitesi, 1100 yataklı hastanesi, son teknolojiyle donatılmış altyapısı ve uzman kadrosuyla imkanlarını komşu ülke Bulgaristan ile paylaşmaya hazır.” ifadelerini kullandı.
Trakya Üniversitesi heyeti Kırcaali Müftülüğü ile Cebel, Yeni Pazar, Kirkov ilçelerini ziyaret etti. (AA)