Dolar 32,3849
Euro 35,0357
Altın 2.326,43
BİST 9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 19°C

TÜ yerleşkesindeki lavantaların hasadı yapıldı

TÜ yerleşkesindeki lavantaların hasadı yapıldı
12 Ağustos 2022 12:35
A+
A-

Trakya Üniversitesi (TÜ) Balkan Yarleşkesi’ne dikilen lavantaların hasadı yapıldı.
Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, hasat etkinliğine TÜ Genel Sekreter Yardımcısı ve SKS Daire Başkanı Öğretim Görevlisi Burak İşçimen ile akademik ve idari personel katıldı.
Balkan Yerleşkesi içerisinde yer alan bisiklet ve yürüyüş yolu güzergahında lavanta yolu oluşturmak için dikilen lavantalar hasat edildi, lavanta çiçekleri üniversite personeline hediye edildi.
İşçimen, akademik yılın başında üniversite yerleşkesinde bir lavanta yolu oluşturmak için lavantaları diktiklerini söyledi.
Özel gereksinimli bireyler ile bebek arabaları ve bisikletliler için kampüs alanında oluşturulan yolların ve çehrenin daha doğal ve yeşil bir alana kavuşması için çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlatan İşçimen, “Bu çalışmalarımızın bir parçası olarak ektiğimiz tıbbı, aromatik bitkilerin en yaygını olan lavantalarımızı yerinde görmek ve ilk hasadını gerçekleştirmek istedik. Bunu da üniversitemiz personeliyle birlikte gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki süreçte de üniversitemize ve çehremize güzellik katacak çalışmalar içerisinde olmaya devam edeceğiz. Emeği geçen ve bugün bizlerle birlikte hasada katılan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu. (AA)