Dolar 32,3766
Euro 35,0173
Altın 2.325,42
BİST 9.092,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 19°C

TÜM DÜNYADA İNSANLAR EŞİT HALE GELENE KADAR MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”

TÜM DÜNYADA İNSANLAR EŞİT HALE GELENE KADAR MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”
22 Eylül 2022 12:22
A+
A-

Edirne Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği, Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği (AB) ortaklığında yürütülen “Yerelde İyi Yönetişimin ve Roman Vatandaşların Güçlendirilmesinin Teşviki (ROMACTED)” projesini Türkiye’de uygulayan 11 belediyeden biri olmuştu. ROMACTED Program Yöneticisi Marina Vasic, Kosova Yöneticisi Sakibe Jashari, Türkiye Proje Yöneticisi Defne Acar, Sıfır Ayrımcılık Derneği Başkanı Elmas Arus, ROMACTED Edirne Kolaylaştırıcısı Nilay Karadeniz, Selcuk Karadeniz ve Ali Kınalı Edirne’ye gelerek, uygulanan çalışmaları yerinde inceledi.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu eşliğinde Edirne Belediyesi ROMACTED Çocuk Evi’ni, Roman mahallelerini ve Roman gençlerini de ziyaret eden heyet, Edirne Belediyesi’nin uyguladığı projelerin tüm belediyelere örnek olduğunu söyledi.

Heyet daha sonra Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen, Roma Active Albania ve ERGO Network ortaklığında yürütülen ve Sıfır Ayrımcılık Derneği’nin Türkiye yürütücüsü olduğu “Batı Balkanlar ve Türkiye’de Roman Kadınının Değişim Gücü“ projesi çerçevesinde düzenlenen “En Roman Dostu Belediye Başkanı” ödülünün de sahibi olan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ziyaret etti.

Misafirlerini Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde ağırlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Romanlar ile ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, “İnsana dokunan her işte biz varız, var olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Edirne’nin Roman dostu bir şehir oluğuna dikkat çeken Başkan Gürkan, “Roman kardeşlerimizin her konuda daha da güçlenmesi adına başarılı işlere imza atmaya devam edeceğiz. Tüm dünyada insanlar eşit hala gelene kadar ve dünyanın bütün kaynaklarından, bütün zenginliklerinden eşit bir şekilde faydalanana kadar mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.