Dolar 32,3325
Euro 35,1176
Altın 2.310,95
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan Edirne Şubesi’nin kongresine katıldı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan Edirne Şubesi’nin kongresine katıldı
29 Kasım 2021 11:57
A+
A-

Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen) Genel Başkanı Talip Geylan, kamu çalışanlarına zam yapılması gerektiğini belirtti.
Geylan, Türk Eğitim-Sen Edirne Şubesi’nin 7. Olağan Kongresi’nde, bugün itibariyle Şube Başkanlığı görevini bırakan Hakan Yıldız’a verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti, göreve gelecek yeni yönetime başarı diledi. Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların sadece bir sendika olmadığını vurgulayan Geylan, aynı zamanda sivil toplum kuruluşu da olduklarını anlattı. Kendilerinin, Türkiye’deki bir çok sivil toplum kuruluşundan farklı olduğunu anlatan Geylan, “Bizim diğer sendikalardan farkımız bizim adımızın başında milli sıfatı var. Türkiye Kamu-Sen’i oluşturanlar memleketin, milletin, ülkenin ihtiyacı olduğunda, cesaretle öne atılan Türkiye sevdalılarıdır, önce ülkem sonra ben diyen adanmış insanlardır.” şeklinde konuştu.
“MEMUR VE EMEKLİSİNE 1000 LİRA EK ZAM TALEP EDİYORUZ”
Türkiye Kamu – Sen tarafından yapılan araştırmada, geride kalan bir yıl içerisinde ortalama memur maaşının 463 lira arttığını anlatan Geylan, bir memurun ailesinin zorunlu temel giderlerindeki ortalama artışın ise 965 lira civarında olduğunu belirtti.
Türkiye’de hayat pahalılığının çok fazla arttığını ileri süren Geylan, “Enflasyon yüzde 20’ye dayandı, memur ve emeklisine 1000 lira ek zam talep ediyoruz. Tek kişinin yoksulluk sınırı 4 bin lirayı aştı. Kamu çalışanlarının ek zam verilerek bir nebze olsun rahatlatılması hükümetin boynunun borcudur.” dedi.
Kongrede, MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan ve Türk Sağlık-Sen Edirne Şubesi Başkanı Alim Kanpolat da bir konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimlerde Mustafa Kaplan Türk Eğitim – Sen Edirne Şubesi başkanlığına seçildi. (AA)