Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 18°C

“Türk Kızılay, barış ve dostluk köprülerinin kurulmasına büyük emek vermektedir”

“Türk Kızılay, barış ve dostluk köprülerinin  kurulmasına büyük emek vermektedir”
10 Haziran 2022 11:48
A+
A-

11 Haziran 1868 yılında kurulan Türk Kızılay’ının 154. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla açıklamada bulunan Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık; “Türk Kızılay; sınır tanımayan faaliyetleri dolayısıyla, hem uluslararası yardım kuruluşları arasında güvenilirliği ve itibarıyla ön plâna çıkmış hem de milletimizin gönlünde önemli bir yer edinerek, ülkemizin yüz akı olmuştur. 1868 yılında, yaralı askerlere yardım amacıyla Hilâl-i Ahmer ismiyle kurulan ve Cumhuriyet döneminde adı Türk Kızılay Derneği olarak değiştirilen Türk Kızılay, kurulduğu günden bu yana savaşta, barışta ve doğal afetlerde milletimizin yanında olduğu gibi, hiçbir din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin tüm dünyada yardıma muhtaçlara da elini uzatmaktadır
Türk Kızılay; kuruluşundan bu yana, milletin yardımlaşma ve dayanışma gücünü harekete geçirerek insani değerlerin güçlenmesine, insanlar arasında barış ve dostluk köprülerinin kurulmasına büyük emek vermiştir. Dünyanın her yerinde aktif görev yapan Türk Kızılay; ırk, din, dil ayrımı yapmadan, yoksulların, muhtaçların ve yardıma ihtiyacı olanların yanında olmakta ve bu çalışmalarla Türk Milleti’ni de en güze şekilde temsil etmektedir.
Aziz Milletimizin sevgi, hoşgörü, şefkat, merhamet ve dayanışma kültürünün anlamlı bir tezahürü olan Türk Kızılay; üstlendiği görevi kurulduğu günden bu yana başarıyla yerine getirmekte ve yaptığı güzel hizmetleriyle halkımızın olduğu kadar dünya mazlum ve muhtaçlarının da gönlünde taht kurmaktadır.
Dünya barışına katkı sağlayan, insanlık adına hizmetlerini sürdüren Türk Kızılay’ının her geçen gün büyüyüp gelişerek, kendini yenileyerek, ihtiyaç sahiplerine en iyi hizmeti sunma anlayışıyla çalışmalarını devam ettireceğine inanıyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle, felaketlerden ve savaşlardan uzak barış ve huzur dolu yarınlarda hep birlikte var olabilmek ümidiyle, hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak bu ulvi görevi üstlenen Türk Kızılay’ının değerli çalışanları ile gönüllülerinin 154. Kuruluş Yıldönümü’nü kutluyorum” dedi.