Dolar 32,3401
Euro 35,1021
Altın 2.310,34
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

“Türk Ulusu Çanakkale’de cesaret ve azmiyle üstün gelmiştir”

“Türk Ulusu Çanakkale’de cesaret ve azmiyle üstün gelmiştir”
17 Mart 2023 10:20
A+
A-

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümü vesilesiyle mesaj yayınladı.

Vali Aziz Yıldırım yayınladığı mesajında; “Çanakkale’de İtilaf Devletleri’nin “Yenilmez Armada” denilen dünyanın en güçlü donanması, en modern harp silah, araç, gereç ve cephaneyle donatılmış deniz, kara ve hava ordusuna karşı, Türk Ulusu askerlik yeteneğiyle, imanı, cesaret ve azmiyle üstün gelmiştir.

Çanakkale Savaşı, Türk Ulusu’nun bağımsızlık ve hürriyet söz konusu olduğunda ne denli kararlı ve kahraman olduğunun en açık göstergesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şâyânı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebeleri’ni kazandıran bu yüksek ruhtur.” diyerek Çanakkale Savaşı’nı kazandıran ruhu ifade etmiştir.

Çanakkale Savaşı’yla Türk Ordusu, Balkan Savaşı’ndan sonra gücünü tekrar yedi düvele göstermiştir. Türk Ulusu, tarihini süsleyen çok sayıdaki zaferlerine, Çanakkale’de, bütün dünyanın gözü önünde bir yenisini daha ekleyerek eski gücünü ve cengaverliğini koruduğunu göstermiştir.

Çanakkale Cephesi’nin Anadolu Halkına verdiği azim, umut ve kararlılık Kurtuluş Savaşı’nın meşalesini ateşlemiştir. Türk Ulusu, Çanakkale’de kazanılan zaferle, kendisinde mücadele edecek gücü ve inancı bulmuş ve Kurtuluş Savaşı’nı kazanarak Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur.

Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla ıslanan ve emanet edilen bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümünde kutsal vatan topraklarını canları pahasına savunarak, bu büyük zaferi Milletimize armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm Çanakkale Savaşı kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.” Dedi.