Dolar 32,3676
Euro 34,9560
Altın 2.325,34
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Türkan Bebek Vefatının 38. Yılında Ergene’de Anıldı

Türkan Bebek Vefatının 38. Yılında Ergene’de Anıldı
31 Aralık 2022 10:58
A+
A-

Bulgaristan’da uygulanan zorunlu asimilasyon girişimi sırasında annesinin kucağında henüz 17 aylıkken katledilen Türkan bebek, vefatının 38. Yılında Ergene ilçesinde adını taşıyan parkta Ergene Belediyesi tarafından düzenlenen törenle anıldı.
Ergene İlçesi Yeşiltepe mahallesinde yer alan Türkan bebek Parkı içerisindeki Türkan Bebek anıtı önünde düzenlenen anma programına Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Yöneticileri, Cumhuriyet Halk Partisi Ergene İlçe Başkanı, Kadın Kolları Başkanı Gençlik Kolları Başkanı, Belediye Başkan Yardımcıları, Hak ve Özgürlükler Hareketi Trakya Temsilcisi ve aynı zamanda Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Güner Çetin, Ergene Belediyesi Meclis Üyeleri, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda konuşma yapan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Vefatının 38. Yılında henüz 1.5 yaşındayken katledilen Türkan bebeğimizi rahmetle anıyorum. 1984’te Bulgaristan’da yapılan ad değiştirme sırasında ve sonrasında belene kamplarında eziyetler çeken, vefat eden tüm soydaşlarımızı da rahmet ve minnetle anıyorum. Ergene Balkanlardan ve Anadolu’nun dört bir tarafından gelen vatandaşlarımızın hoşgörü ile bir arada yaşadığı Türkiye mozaiği bir ilçemizdir. Bizler doğumdan ölüme vatandaşımızın her zaman yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. Bu doğrultuda Olimpiyat ve Dünya şampiyonu Naim Süleymanoğlu’nun adını Velimeşe Mahallemizde bulunan spor tesislerimize vererek hatırasını yaşatıyoruz. Yine her yıl düzenlediğimiz geleneksel yağlı güreşlerimize de Kızılcıklı Mahmut pehlivanın adını vererek kültürel zenginliğimiz ve gurur kaynağımız olan atalarımızı yad etme fırsatı bulduk. 5 yıl önce bugünlerde Türkan bebek parkının açılışını birlikte gerçekleştirmiştik. Bugün de anlamlı bir program için burada toplandık. Ölüm her zaman zor ve erkendir; ancak minik Türkan bebeğimizin katledilmesi bizlerin içinde her daim bir yara olarak kalacaktır. Bir daha bu tip acıların yaşanmamasını diliyorum. Bunun için gelecekte geçmişte olduğundan daha çok birbirimize kenetlenmeli ve özgürlüğün kıymetini bilmeliyiz. Başta Türkan bebek olmak üzere Bulgaristan’da 1984 olaylarında hayatını kaybeden tüm soydaşlarımızı rahmetle anıyorum” dedi.