Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 23°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
23°C
Az Bulutlu
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 23°C
Per 24°C

ÜNİVERSİTELİ GENÇLERE SESLENEN ADAY ADAYI TUNCER: YENİ SİSTEMİ BİRLİKTE İNŞAA EDECEĞİZ!

ÜNİVERSİTELİ GENÇLERE SESLENEN ADAY ADAYI TUNCER: YENİ SİSTEMİ BİRLİKTE İNŞAA EDECEĞİZ!
4 Nisan 2023 10:51 | Son Güncellenme: 4 Nisan 2023 11:09
A+
A-

İYİ Parti Aday Adayı Sibel Eda Tuncer, üniversiteli gençlerle bir araya geldi. Gençlere,  nasıl bir sistem istiyorsak onu kurgulayacaklarını söyleyen Tuncer,   “Mücadele edeceğiz, mücadele etmeden hiçbir şey olmaz. Gençlik olarak ben size çok güveniyorum.  Hayaliniz kaçmak değil, herkesin koşarcasına geleceği bir ülke yaratmak olmalı. Ben elimden geleni sonuna kadar yapacağım ama sizler de yardımcı olacaksınız” dedi.

ELÇİN YILDIRAL

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Sibel Eda Tuncer,  saha çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Aktifliği ile ön plana çıkan Tuncer, son olarak Değirmenaltı’da üniversiteli gençlerle bir kafede buluşarak, sorunlarını dinledi.   Milletvekili aday adayı Tuncer’e barınma, gıda ve eğitim masraflarından dolayı ekonomik olarak zorlandıklarını aktaran gençler,  mezun olduktan sonra da iş bulamamanın kaygısını yaşadıklarını ifade etti.  Eğitim sisteminde yaşanan adaletsizliklerden de söz eden gençler, yurt dışına çıkmayı planladıklarını dile getirerek, Tuncer’den sorunlarına çözüm üretilmesini istedi. Gençleri dikkatle dinleyen Tuncer, hayallerini gerçekleştirebilecekleri bir ülke kuracaklarının sözünü verdi,  “Sizlerden de mücadele etmenizi istiyorum” diyerek, gençleri  yurt dışına çıkmamaları konusunda uyardı.

‘HAYALİNİZ HERKESİN KOŞACARCASINA GELECEĞİ BİR ÜLKE YARATMAK OLMALI’

Gençlere, “Bir gün bu ülkede siz olacaksınız yönetici, kaçarak mı olacaksınız? Kaçmak çözüm değil, beraber savaşacağız; sistemi değiştireceğiz” diyen Tuncer,  nasıl bir sistem istiyorsak onu kurgulayacaklarını belirterek,  mücadelenin önemine vurgu yaptı. Tuncer, “ Mücadele edeceğiz, mücadele etmeden hiçbir şey olmaz. Gençlik olarak ben size çok güveniyorum.  Hayaliniz kaçmak değil, herkesin koşarcasına geleceği bir ülke yaratmak olmalı. Ben elimden geleni sonuna kadar yapacağım ama sizler de yardımcı olacaksınız. Benim elimden geleni yapabilmem için gençlerin ne istediğini bilip nokta atışı yapmam gerekiyor. Siz bana fikir getireceksiniz. Bizim neslimizin sizi anlaması mümkün değil! Sizin yetiştiğiniz dönemle bizim yetiştiğimiz dönem bambaşka. Siz bana  fikirlerinizi sunarsanız, onları çözmeye hazırım” dedi.

‘BU  DÖNEMİN HARCANAN GENÇLERİ OLMAMANIZ İÇİN BU YOLA ÇIKTIK’

Tuncer şöyle devam etti: “Bir kayıp nesil olsun istemiyorum. Biz buna izin vermeyeceğiz. Her gencin yetişmesini, kendi ülkesinde kalmasını, hepsinin kendisini değerli hissetmesini sağlamak gerekiyor. Ben sizlere çok üzülüyorum. Üzülme sebebim gerçekten çok kötü bir döneme denk geldiniz. Maalesef sadece kendi yandaşlarından başka bir şey düşünmeyen insanların dönemine denk geldiniz. Hiçbir zaman, hiçbir dönem bu kadar kötüsünü yaşamamıştık.  Bu dönemin harcanan gençleri olmamanız için, biz yola çıktık. Bu dönemi hayırlısıyla kapatırsak sizleri de kurtarmış olacağız emin olun.  Kim hangi mesleği yapmak istiyorsa hangisinde verimli olacaksa, bu ülkeye daha çok katkı sağlayacaksa o mesleği yapmasını sağlayacağız. Ben kendi açımdan bunu yapacağım.

Gençlere yönelik çözümün bu sistemi bitirmek olduğunun altını çizen Tuncer, “Bu sistem bitmediği müddetçe zaten gençler eriyip gidecek. Gençlere yönelik bir proje olsaydı 20 yıldır devam etmezdi bu işkence.  Gençlik görüyorsunuz değil mi olanı biteni, farkındasınız değil mi? Sessiz bir istila içinde ülkemiz. Belki biz Tekirdağ’da olduğumuz için çok farkında değiliz bir şeylerin ama İstanbul’da maalesef bütün göçmenler yer mülk sahibi oldular, bizim gençlerimiz de akın akın kaçmaya çalışıyor. Bu nasıl bir tezatlıktır ki bu ülke onlara bu kadar rahatsa bize neden bu kadar yaşam şartları zorlaştırıldı. Ben de diyorum ki buna karşı çıkın. Bu topraklar sizin topraklarda sahipleri kalsın, mücadele edersek kalacak.

‘BU DÜZENE GENÇLER DUR DİYECEK’

Bu bir strateji;  kiraların artırılması bir strateji, araçların artırılması bir strateji. Biz burada yersiz yurtsuz malsız mülksüz yaşatılmak isteniyoruz. Bütün Dünya’da bu böyle.  Bizim ülkemiz de bu kurallara bire bir uyuyor. Farkındaysanız ülkemizde ev alamaz hale geldik. Hadi zor geçiniyoruz da insanların çoluğu çocuğu evlenecek, evlendirip onlara bir yuva kuramıyorlar.  Yıllarca çalışanlar araç alamıyorlar. Ev almak zaten bir hayal! Karın tokluğunda bu ülkede çalıştırılıyoruz.  Bir kaymak tabaka var, onun dışındaki herkes aynı durumda. Her gün çalışıyoruz ama her gün daha da fakirleşiyoruz.  Ama buna kim dur diyecek, gençler dur diyecek!  Gençler akıllı olacak, oynanan planların fakında olacak. Aklını çalıştıracak. Zaten sizleri bu memleketten göndermek istiyorlar, planladıkları bu! Bunlar gitsin diğerleri gelsin diye. Memleketinize sahip çıkın ne olursa olsun! El memleketinde mutlaka ikinci sınıf vatandaş oluyorsunuz.  Bu memlekette bize ikinci sınıf vatandaş yapmak isteyenleri hep beraber göndereceğiz.   Bu neslin kaybolmasına izin vermeyeceğiz bunu bilin, ama siz de mücadele edeceksiniz. İnsanları iyi analiz edin, kimin gerçekten sizlerin iyiliği için uğraştığını bilin.

Kendilerini bu Dünya’nın ve bu ülkenin sahibi sananlar bin tane daire alırken, bizlere başımızı sokacak bir ev almamıza izin vermiyorlar. Bunu bilerek yapıyorlar. Bizim ülkemizin Türkiye’deki her bireye ev aldıracak gücü var, eşit paylaştırılsaydı. Ama maalesef kimine 10 bin konutlu bir siteye sahip olmak hak görülürken, birine başını sokacak bir ev hak görülmedi. Gençlere bu anlamda çok iş düşüyor, gençlere kızıyorum, mücadeleyi değil direkt kaçışı seçiyorlar. Kaçmayacaksınız! Kendiniz rahat edeceksiniz bu topraklarda başkası değil!” diye konuştu.


Trakya Demokrat Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.