Dolar 32,3697
Euro 34,9616
Altın 2.325,62
BİST 9.075,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Vali Aziz Yıldırım “2021 Afet Eğitim Yılı” Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısına Katıldı

Vali Aziz Yıldırım “2021 Afet Eğitim Yılı” Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısına Katıldı
16 Aralık 2021 12:06
A+
A-

Vali Aziz Yıldırım, 2021 yılının afet ve acil durum çalışmalarını değerlendirmek amacıyla düzenlenen “2021 Afet Eğitim Yılı” Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.
Toplantıya Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Vali Yardımcısı/YİKOB Başkanı Murat Eren, Rektör Yardımcısı Prof Dr. Bülent Eker, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutan V. Alb. Mustafa Çetinkaya, AFAD il Müdürü Recep Erol, kurum müdürleri, AFAD Personeli ve AFAD Gönüllüleri katıldı.
Program Tekirdağ’da 10-14 Kasım tarihleri arasında 6 ülke ve 1715 personelin katılımıyla gerçekleştirilen, alanında Türkiye’de ilk uluslararası tatbikat olan AB MODEX TR/Tekirdağ Tatbikatı ile ilgili videonun izlenmesi ile başladı.
Ardından AFAD il Müdürü Recep Erol bir konuşma yaptı. AFAD Müdürü Erol konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Az önce videosunu izlediğimiz, Avrupa birliği ile gerçekleştirdiğimiz AB Modex TR/Tekirdağ Tatbikatı’nda kurumlarımızla beraber gerçekten çok güzel bir iş başardık. İlimizin imkanları nisbetinde büyük bir başarıya imza attık. Avrupa Birliğinin bir çok ülkesinde ülkemizin pek çok ilinde bu tatbikat hala konuşulmaya devam ediyor.
2021 yılı İçişleri Bakanımız tarafından Afet Eğitim yılı olarak ilan edildi. Bu eğitim yılı kapsamında öncelikle biz diğer illere de örnek teşkil edecek şekilde bir projeyi ilimizde gerçekleştirdik. Önce ilimizde ve ilçelerimizde eğitim komisyonları kurmak suretiyle farklı kurumlardan 240 tane arkadaşımızı afet eğitmeni olarak eğittik. Bu arkadaşlarımızla birlikte 2021 yılı içerisinde il ve ilçelerimizde, mahallelerimizde, beldelerimizde bugün itibari ile 922 bin vatandaşımıza temas etmişiz, yani temel afet bilşnci eğitimi, yangın eğitimleri KBRN ve buna benzer eğitimlerle birlikte nüfusumuzun tamamına yakın bir sayıya ulaşmak suretiyle bu eğitimleri gerçekleştirdik. Bu eğitimler ilimizde afetler konusunda bir farkındalık meydana getirdi. Bu özverili çalışmayı yürüten arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”
Ardından afetlerle ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan “Unutma” isimli video izlendi.
Sonrasında konuşan Vali Yıldırım; Genel anlamda afetlere hazırlıklı olmalıyız, bunun başka hiçbir yolu yok, hiçbir çaresi yok. Öncelikle bunu yapabildiğimiz takdirde hem rahat uyuruz, hem günlük işlerimizi de rahatlıkla devam ettiririz.
Güzel bir eğitim yılı oldu. Sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Ülke genelinde afetler konusunda böyle bir farkındalık oluşturdukları ve böyle bir görev verdikleri için. Hedefimizde 907 bin insana eğitim vermek vardı. 922 bin insana eğitim verdik. Bu çok büyük bir başarıdır.
Türkiye’de ilk defa yapılan 400 kişisi dışarıdan gelen 1715 kişi ile yapılmış olan bir tatbikat var. Aslına bakarsanız bu eğitim yılının en büyük eğitimi. Tatbikata katılan herkese teşekkür ediyorum. hep beraber bu işin altından kalktık, başarılı bir tatbikat gerçekleştirdik.
İnşallah bundan sonrada tatbikatlarımız devam edecek. Ne kadar tatbikat yaparsak o kadar çok hazır oluruz. Ne yapacağımızı çok rahatlıkla bilir, ona göre hızlı harekete geçeriz.
Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından AFAD Personeli Selçuk Aksoy “AFAD Acil Uygulamasının Tanıtımı ve Nasıl AFAD Gönüllü Olunur” konulu sunumunu yaptı.
Toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.