Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Vali Aziz Yıldırım “Anadoluyuz Biz” Projesi Kapsamında İlimizi Ziyaret Eden Gençlerle Bir Araya Geldi

Vali Aziz Yıldırım “Anadoluyuz Biz” Projesi Kapsamında İlimizi Ziyaret Eden Gençlerle Bir Araya Geldi
24 Haziran 2022 11:10
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Anadoluyuz Biz” projesi kapsamında Manisa’da Gençlik Merkezlerine üye, 17-23 yaş arası gönüllü gençler Tekirdağ’a geldi.

Vali Aziz Yıldırım, ilimizi ziyaret eden gençlerle Süleymanpaşa ilçemizde bir restoranda bir araya gelerek hasbihal etti.

Ziyarette konuşan Vali Yıldırım: “Sizler onu yapacaksınız başka çareniz yok. Dünyada büyük bir yarış var ve bu yarışta geri kalmamak için herkesin üzerine düşen gayreti göstermesi lazım. Elinden geleni demiyorum, elinden gelenin fazlasını yapması gerektiğini söylüyorum. Biz de varız demek istiyorsak bunları yapmak mecburiyetindeyiz. Kendi kendimize ne zaman yetebilirsek bu da yetmez, Atatürk’ün çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak öyküsünü bir adım daha öteye taşıyarak çağdaş medeniyeti oluşturan ulus haline gelmemiz lazım. Sizler yapacaksınız bunları. Bizlerden devraldığınız bu görevi, bu hizmetleri sizler daha ileriye taşıyacaksınız inşallah. Size olan umudumuz çok yüksek haberiniz olsun. Bu yüksek umut, aynı zamanda sizlerin omuzuna yüklenen büyük bir yüktür. Geleceğin Türkiye’si bizim omuzlarımızda diyeceksiniz. Ne iş yaparsanız yapın, bu sizin tercihinizdir ancak yaptığınız işi ne kadar iyi yaparsanız hem başarılı olursunuz hem de hep birlikte ülkemizi kalkındırmış olursunuz.

Bir de bir ağabey tavsiyesi mesleğinizin dışında bir hobiniz olsun. Bu spor olabilir, müzik olabilir ama işinizin yanında farklı bir hobiniz daha olsun. Arada bir sıkıldığınızda kaçacak bir limanınız olur, hepinize tekrar başarılar diliyorum. Sizleri seviyoruz, yarının Türkiye’sinin sizin omuzlarınızda yükseleceğini asla unutmayın.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin tarihi ve kültürel mirasları tanımaları ve gönüllülük bilincini özendirici faaliyetlere katılmaları amacıyla hayata geçirilen “Anadoluyuz Biz” projesi kapsamında Manisa’dan gelen Gönüllü Gençler Tekirdağ programına başladı.

Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde 4 gün sürecek projede, gençler düzenlenmesi planlanan çeşitli aktivitelerin yanı sıra Tekirdağ’ın tarihi ve kültürel güzelliklerini yerinde görme imkanı bulacak.