Dolar 32,3868
Euro 35,0513
Altın 2.325,75
BİST 9.131,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Vali Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım Gazilerimizin Onuruna Akşam Yemeği Verdi

Vali Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım Gazilerimizin Onuruna Akşam Yemeği Verdi
20 Eylül 2022 10:55
A+
A-

Vali Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal” rütbesi ile “Gazi” unvanı verilişinin yıl dönümü olan “Gaziler Günü” münasebetiyle gazilerimizin onuruna akşam yemeği verdi.

Süleymanpaşa ilçemizde bir otelde gerçekleşen Akşam Yemeği Programı, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından konuşan Vali Yıldırım;

“Gökler çıkabildin, uçabildinse derindir,

Tarihi kendin yazıyorsan, eserindir.

Asrın yaşamak hakkını vermez sana kimse;

Sen asrını üstünde izin varsa benimse;

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır

Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.

Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın Milletimiz için vatan haline dönüşmesi, Şehit ve Gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadeleler sayesindedir. Kahramanlıkları ve fedakarlıkları sayesinde Anadolu Milletimize yurt olmuş, Çanakkale’de destansı bir savunma yapılmış ve Kurtuluş Savaşı bütün yokluklara rağmen kazanılmıştır.

Şehitlerimiz ve Gazilerimiz sayesinde tarihin her döneminde bağımsız bir Devlet, özgür bir Millet olduk. Emperyalist güçlerin kaynaklarını sömürdüğü devletlerden biri olmadık. Zilleti ve esareti kabul etmeyerek geleceğimize kendimiz karar verdik.

Günümüzde de bu topraklarda başımız dik ve özgürce yaşayabilmemizi sağlayan Şehitlerimiz ve Gazilerimizdir. Devletimizin var olmaya devam etmesi, Ulusumuzun bağımsız olması ve ülkemizde huzurlu, mutlu, şerefli ve onurlu bir şekilde hayatımızı sürdürmemizi sağlayan Şehitlerimiz ve Gazilerimizdir.

Şehitlik ve Gazilik mertebesi, Milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahiptir. Şehitlik ve Gazilik ruhu dün olduğu gibi bugün de Milletimizin yüreğinde ve bilincinde yaşamaya devam etmektedir. 15 Temmuz günü verilen mücadele, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı harekatları, bu bilinç ve duygunun devam ettiğinin en açık göstergesidir.

“Ölürsem Şehit, kalırsam Gazi olurum.” düşüncesi Milletimizin yüreğinde ve bilincinde olduğu müddetçe Türkiye Cumhuriyeti var olmaya, bağımsız olmaya, geleceğine karar vermeye ve güçlenmeye devam edecektir.

Şehitlik mertebesine yükselen Şehitlerimize ve Gazilik onuruna erişen vatanımızın asil evlatları olan sizlere minnet ve şükran borçluyuz. Milletimiz, Şehitlerimizin ve Gazilerinin hatırasını canlı tutmakta, onları daima hayırla yâd etmekte; Şehitlerine, Gazilerine ve onların ailelerine daima özel bir değer vermektedir. Devlet olarak bizim de, her gün ve her saat sizin yanınızda olduğumuzu bir defa daha vurgulamak istiyorum.

Bu vesilesiyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü şükran ve minnetle yad ediyorum. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, ulusumuzun bağımsızlığı uğruna sağlığını ve vücut bütünlüğünü kaybeden siz değerli Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu uğurda canlarını feda eden Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gaziler Günü’nüzü tebrik ediyor, sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum.” dedi.

Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından İl Müftü V. Yusuf Bektaş tarafından dua okundu.

Vali Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım’ın davetlileri uğurlamasının ardından Akşam Yemeği Programı sona erdi.