Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Vali Aziz Yıldırım’ın Kadir Gecesi Mesajı

Vali Aziz Yıldırım’ın Kadir Gecesi Mesajı
26 Nisan 2022 14:00
A+
A-

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Vali Yıldırım, mesajında şunları kaydetti: “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise Cehennem ateşinden kurtuluş olan Ramazan ayının sonlarına yaklaşırken, manevi haz ve coşkunun doruğa ulaştığı Kadir Gecesi’ne ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Kadir gecesi, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği mübarek bir gecedir. Kadir Gecesi’nin fazileti Kuran-ı Kerim’de şu şekilde ifade edilir; “Şüphesiz, biz onu (Kur’an’ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.” (Kadr Suresi- Diyanet İşleri Başkanlığı Meali)
Yüce Allah’ın biz kullarına sunduğu eşsiz nimetlerinden biri olan bu gece, gönül dünyamızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması ve ilahi rızayı kazanmak için çok önemli bir fırsattır.
Bu mübarek gecenin, ülkemize ve milletimize, İslam Âlemine, tüm insanlığa iyilikler, güzellikler ve hayırlar getirmesi en büyük duamızdır. Bu vesileyle, tüm halkımızın ve İslam aleminin Kadir Gecesi’ni kutluyorum.”