Dolar 32,3849
Euro 35,0357
Altın 2.326,43
BİST 9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Vali Aziz Yıldırım’ın Kızılay Haftası Mesajı

Vali Aziz Yıldırım’ın Kızılay Haftası Mesajı
2 Kasım 2021 12:10
A+
A-

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Kızılay Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Yıldırım mesajında şunları kaydetti: “Savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askerlere hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım etmek arzusundan doğan Türk Kızılayı; 1868 yılından günümüze kadar özverili ve etkili bir şekilde yürüttüğü hizmetleriyle dünyanın saygın yardım kuruluşlarının başında yer almaktadır.
Türk Kızılayı, ülkemizde ve tüm dünyada yüce dinimiz İslam’ın değerlerini ve insan haklarını referans alarak doğal afetlerde, savaşların yaşandığı anda ve sonrasında zor duruma düşmüş insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırarak 153 yıldır dünyada iyiliğin timsali olmaktadır.
Savaş ve afet durumlarında insani yardım ulaştırmanın yanında Kızılay, kan hizmetleri, sosyal hizmetler, sağlık, ilk yardım, eğitim ve gençlik alanlarında da faaliyetler göstermektedir.
Türk Kızılayı’nın eğitim faaliyetleri kapsamındaki hizmetlerinden biri de ilimizde hayata geçirildi. Hayata geçirilen bu hizmet, Türk Kızılay’ının “81 İl 81 Anaokulu Projesi” çerçevesinde hayırsever Sadık Ağca tarafından yaptırılan 160 öğrenci kapasiteli Selvi Ağca Kızılay Anaokulu’dur. Okulun resmi açılışını, 21.09.2021 tarihinde Önceki TBMM Başkanı Sayın Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım Hanımefendi, Türk Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, hayırseverimiz Sadık Ağca ve eşi Selvi Ağca’nın katılımıyla gerçekleştirdik. Devletimizin kaynakları ve hayırseverlerimizin desteği ile çocuklarımızın iyi şartlarda eğitim alması, onların her anlamda gelişimine katkı sağlamak için gerekli çalışmaları yürütmeye devam edeceğiz. Milletimiz için aynı zamanda bir övünç vesilesi olan Kızılay, milletimizin paylaşma ve dayanışma duygularından güç alarak iyiliklerin, güzelliklerin, hayırların artmasına vesile olmaya dün olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir. Bizler de, maddi imkanlarımızın elverdiği ölçüde Kızılay’a maddi bağışta bulunalım, sağlık durumumuz kan vermeye uygunsa Kızılay Kan Bağışı Noktalarına kan bağışı yapalım.
Bu vesileyle, insanların acısını önleyerek ve hafifleterek insanlık adına büyük görevler üstlenen Türk Kızılayı çalışanlarının ve destekleyen hayırseverlerimizin nezdinde bütün vatandaşlarımızın “Kızılay Haftası”nı kutluyor, bu faaliyetlerin yürütülmesinde emeği geçen tüm hayırseverlerimize teşekkürü borç biliyorum.”