Dolar 32,3105
Euro 35,0957
Altın 2.279,29
BİST 8.961,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 21°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
21°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Vali Yıldırım’ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Vali Yıldırım’ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
2 Aralık 2021 11:24
A+
A-

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Vali Aziz Yıldırım, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Engellilik, engellilerin ve ailelerinin maruz kaldığı bir sağlık sorunu olmanın yanında sosyal boyutlarıyla her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini azaltmak için herkesin katkı ve ortak çabasına ihtiyaç duyan toplumsal bir husustur.
Bir ülkenin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli unsurlardan birisi de, o ülkenin engelli vatandaşlarına yönelik sağladığı eğitim, sağlık, istihdam imkanı gibi kamusal hizmetlerin yaygınlığı ve kalitesidir.
Engelli dostu binalar ve şehirler oluşturmakla engelli bireyleri toplumun içinde daha rahat yaşamalarını sağlamış oluruz.
Her zaman sosyal devlet anlayışıyla hareket eden Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz, son yıllarda engelsiz bir Türkiye, engelsiz bir toplum, engelsiz bir gelecek için ulaşımdan eğitime, çalışma hayatından, sağlık hizmetlerine varıncaya kadar her alanda birçok düzenlemeyi hayata geçirmiştir.
Bizler de Tekirdağ Valiliği olarak il genelinde, engelli vatandaşlarımızı hayatın her alanına dahil etmek, ihtiyaç duydukları hizmetleri en etkin ve hızlı bir şekilde yerine getirmek ve hayatlarını kolaylaştırmak için gerekli çalışmaları yürütmekteyiz. Bu kapsamda, engelli vatandaşlarımızın kamu binalarına erişilebilirliğini kolaylaştırmak için engelli rampaları inşa ettik. Kurumlarının engelli vatandaşlarımız tarafından güvenli ve bağımsız olarak ulaşılabilir ve kullanılabilir olmasını sağlayan Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Tekirdağ Şehir Hastanesi ile Çorlu Belediyesi Hizmet Binası’na Erişilebilirlik Belgesi verdik. Süleymanpaşa ilçemizde 16 derslikli Özel Eğitim Okulu yaptırılmasına dair protokol imzaladık. Bağışçı Nuray Erdoğan, Nestin Ercan ve Ecz. Şule Yıldız tarafından yaptırılan okul, açıldığında inşallah pek çok engelli öğrencimiz, rehabilite edilebilecek, kendilerine uygun bir eğitim alacaklar.
Yine bu kapsamda ilimizde, Çerkezköy OSB tarafından engelli bireylerin çalışabileceği Zihinsel Engelliler Korumalı İşyeri Atölye ve Yaşam Merkezi (ZEKA) kuruldu. Bu projeyi hayata geçiren ve engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran Çerkezköy OSB’ye Valiliğimiz Toplantı Salonu’nda Erişilebilirlik Belgesi taktim ettik.
Engelli olmak bir seçim değildir. Her insan, bir engelli adayıdır. Bu bilinçle, empati duygusu ve yardımlaşma ve dayanışma kültürümüzle hareket ederek engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştıralım.
Bu vesileyle, bu özel günde bütün engellerin sevgi, saygı ve dayanışmayla aşılacağını hatırlatarak, engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine mutlu, huzurlu, güzel günler diliyorum.
Hep birlikte olur, birbirimize sevgi ve saygıyla yaklaşırsak, aşamayacağımız engel yoktur.”