Dolar 32,3690
Euro 34,9519
Altın 2.325,69
BİST 9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Vuslatının 749. Yılında “Bir Bilge İnsan Olarak Hz. Mevlana ve Modern Hayat” İsimli Konferans Düzenlendi

Vuslatının 749. Yılında “Bir Bilge İnsan Olarak Hz. Mevlana ve Modern Hayat” İsimli Konferans Düzenlendi
20 Aralık 2022 12:53
A+
A-

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde, NKÜ İlahiyat Fakültesi ve Tekirdağ İl Müftülüğü tarafından organize edilen ve İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) Genel Direktörü, Büyükelçi Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç’ın konuk konuşmacı olduğu, Vuslatının 749. Yılında “Bir Bilge İnsan Olarak Hz. Mevlana ve Modern Hayat” Konferansı gerçekleşti.
Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve Eşi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet Çetin, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, Tekirdağ İl Müftüsü Mustafa Soykök, Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, Tekirdağ İŞKUR İl Müdürü Yaşar Esen, NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş, NKÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
Kur’anı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını gerçekleştiren İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN, İlahiyat Fakültesi olarak Tekirdağ İl Müftülüğü ile ortaklaşa pek çok önemli etkinlik gerçekleştirdikleri belirtti. Prof. Dr. KESKİN, “Hz. Mevlana’nın çağları aşan mesajları hala bizlere ışık tutmaya ve bizleri aydınlatmaya devam ediyor. İnsanlığın O’nun fikir ve düşüncelerine ihtiyacı var” diyerek, gerçekleştirilen konferansın önemini vurguladı.
Dekan Prof. Dr. Hasan KESKİN’in ardından konuşma yapan Prof. Dr. Mahmud Erol KILIÇ, Hz. Mevlana’nın hayatı, felsefesi ve fikirlerinin günümüzdeki yansımalarına ilişkin kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. “Mevlana’yı bugüne taşıyabilmek için Mevlana’nın ne demek istediğini ve nelere temas ettiğini çok iyi anlamamız gerekiyor” diyen Prof. Dr. Mahmud Erol KILIÇ, Hz. Mevlana’nın fikir ve düşüncelerinin, zamanının çok ötesinde evrensel bir nitelik taşıdığını belirtti. Mevlana’nın düşüncelerinin dünyadaki pek çok entelektüel ve bilim insanına da ilham kaynağı olduğunu belirtenen Prof. Dr. KILIÇ, toplum olarak bu cevherden daha fazla faydalanmamız gerektiğinin altını çizdi.
Konferans sonunda Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Prof. Dr. Mahmud Erol KILIÇ’a günü anısına Üniversitemizin prestij yayını olan “Namık Kemal: Hayatı-Düşünceleri-Eserleri” adlı kitabı takdim etti.