GEÇMİŞİ HATIRLAMAK -2-
Evet birinci bölümdeki yazının devamı.
Ninem toplamış olduğu arpayı ofise götürmesi için sabahın erken saatlerinde yola çıkar ilçemiz olan göle ye doğru sırtındaki yükle yola çıkar.
Köyümüzle ilçemizin arasındaki mesafe yürüyerek yaklaşık bir buçuk saat süren bir yol. Ninem taşıdığı yükle dinlene dinlene üç saat te göle ye gider. Ofisin nerede olduğunu sorarak kapısına varır. İçeriye girer ve derki bey vergi borcumuzu getirdim ofis memuru çuvalı açar elleriyle arpayı karıştırıp bakar yüksek sesle bağırarak bu ne biçim arpa kalburdan geçmemiş bunu götür başka arpa getir der.
Ninem derki bey benim iki oğlum var ikisi de asker ben ekmedim biçmedim bu arpayı baka bir köyde tanıdıklarımdan aldım ben başka nerede bulurum arpayı der ofis memuru nerede bulursan bul diyerek ninemi arpasıyla beraber dışarıya çıkarır.
Ninem alır arpasını ağlayarak alır çuvalı sırtına ilçenin dışında akmakta olan küçük bir derenin yakınlarında ki evlerde birinin kapısını çalar başından geçenleri anlatır bir kilim ve bir leğen emanet iter derede arpayı yıkamak istiyorum der.
Ev sahibi bir kilim ve bir leğen nineme verir ve derki ALLAH yardımcın olsun ayni sıkıntıyı hepimiz çekiyoruz demiş.
Ninem arpasını sırtına alır ev sahibi derenin kenarına kadar kilim ile leğeni beraber götürür ve evine döner. Ninemin bir kolu sakat idi çekmiş olduğu çileleri ninemin tek kolu bilir.
Evet ninem arpayı akşama kadar yıkar kilimin üstüne serer kurumasını bekler kilim ve leğeni veren ev sahibi nineme ekmek peynir götürür ve derki nineme acele etme arpa iyice kurusun sonra topla yoksa seni yine geri gönderirler ve ninem iki gün arpanın kurumasını bekler kuruyan arpayı toplar çuvalına koyar ev sahibi tekrar nineme yiyecek bir şeyler götürür ninem yedikten sonra ev sahibi kadın kilim ve leğenini evine bırakır nineme yardım ederek arpayı ofise götürürler.
VE iki saat kadar sıra bekledikten sonra içeriye girerler ofis memuru arpayı yokladıktan sonra arpayı tartar iki kilo eksik diye iki çuvalı vermez Nineme o zamanlar fabrika çuvalları yoktu çuval yünden örme çuval olduğu için biraz kıymetli idi ve ninem kurtulduğuna sevinir. Ve ofisten ayrılırlar nineme yardım eden kadın ninemi evlerine götürür O gün misafir eder nineme sorar senin kimin kimsen yok mu bu kadar sıkıntı çekiyorsun ninem iki oğlum var ikisi de asker ben komşuların yardımı ile torunlarıma bakıyorum der. Ve ev sahibi O değerli kadın yiyecek bir şeyler nineme verip yolcu ediyor.
Evet bu sıkıntıları yalnız ninem değil O dönemde yaşayan halkımızı yüzde dosanı ayni sıkıntıları yaşamıştır.
Ey genç nesil yaşamış olduğunuz şu anki rahatlık zorlukları aklınıza getirmez sizler bizim gibi yamalı elbise giymediniz giymiş olduğunuz güzel elbiseler sizleri modaya esir etmiş sik sik elbise değiştirirsiniz ne olur geçmiş yılları büyüklerinize sorun ve acı gerçekleri öğrenin.
Evet ninem çektiği zorlukları ağlayarak bana anlatması beni ilk okul çağlarında siyasetin korkunç ve sıkıntılı ağına düştüm on bir yaşlarında iken şiir yazmaya başladım 800. Civarında şiirim var tahsilim ilk okul duyduğum sıkıntılar beni yazar yaptı yayınlanmış altı tane kitabim var yayına hazır yaklaşık iki yüz sayfalık dört tane kitabım var dört tane de siyası ve güncel olaylarla ilgili kitabım var.
İşte ismet paşa dönemi işte CHP. Geçmişleriyle geleceklerinin arasında hiçbir fark yoktur.