Dolar 32,3577
Euro 34,9584
Altın 2.325,14
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

1 Haziran Sonrası Yeme – İçme Sektörünü Ne Bekliyor?

1 Haziran Sonrası Yeme – İçme Sektörünü Ne Bekliyor?
31 Mayıs 2021 13:21
A+
A-

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu’ndan Lütfi ÇEBİ : “Bütün yeme-içme işletmeleri açılmalı, sektör emekçileri aşılanmalı.”
Türkiye’de yaklaşık 15 aydır etkisini gösteren COVID-19 salgınından en çok etkilenen sektörlerden biri yeme-içme sektörü oldu. Eğlence yerleri 2020 yılının mart ayından bu yana kapalı durumdayken restoran ve kafeler de paket servis hizmeti ile ayakta kalmaya çalışıyor. Yeme-içme sektörü emekçileri, gözlerini şimdi 1 Haziran’da başlayacak yeni normalleşme takvimine çevirdi.
Lütfi ÇEBİ, sektörün şikayetlerini ve taleplerini anlattı.
Sadece belli mekanların değil bütün yeme-içme işletmelerinin açılması gerektiğini söyleyen ÇEBİ, “İşyerlerimiz zaten 15 aydır kapalı, bunlarla ilgili mücadele veriyoruz.
Şimdi de ‘Küçük esnaf lokantaları kapalı kalsın ve sahil kenarlarındaki imkanları ve geniş bahçeleri olan yerler açılsın, küçük esnaf lokantaları bunu kabul etsin.’ diyorlar. Böyle bir mantık kabul edilemez. Ya hep ya hiç” dedi.
1 Haziran’da başlayacak yeni normalleşme takvimi için sektörün taleplerini dile getiren ÇEBİ, yeme-içme işletmelerinin açılmasıyla beraber bu işletmelerde çalışan kişilere aşı konusunda öncelik tanınması gerektiğini vurgularken iç ve dış mekanda da %50 kapasiteyle oturma durumunun uygun olacağını dile getirdi.
ÇEBİ, yeni tedbirlerin ne olacağı hakkında kendilerine henüz bir bilgi gelmediğini , 1 Haziran’ı beklediklerini ve karar alma mekanizmalarına esnafın dahil edilmesi gerektiğini aktardı.
Bir diğer önemli başlık olarak ;
Düğün salonları pandemi nedeniyle bir buçuk yıla yakın süredir kapalı durumdadır.
Düğün sektöründeki kayıtlı mekanların ilgililerce takip ve kontrolünün sağlanması çok daha rahat yapılabilmekte ve pandemi riskine karşı alınması gereken her türlü önlem ve tedbirler alınarak, kontrol altında yapılması en doğru karar olacaktır.