Dolar 38,4231
Euro 43,5947
Altın 4.092,47
BİST 9.432,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 15°C
Açık
Tekirdağ
15°C
Açık
Pts 15°C
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C

Başkan Albayrak’ın 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

Başkan Albayrak’ın 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü Mesajı
17 Mart 2021 13:21

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kadir Albayrak mesajında şu ifadelere yer verdi:
Şanlı bir kahramanlık destanı olan Çanakkale Zaferinin 106. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Çanakkale Zaferi, Türk milletinin sonsuz vatan sevgisiyle tüm imkânlarını seferber ederek en modern silahlara sahip düşman ordularına karşı galip geldiği şanlı bir zaferdir.
Çanakkale, kınalı kuzuların geri dönmeyi düşünmeden cepheye koştukları, kahraman Mehmetçiklerimizin canlarını vatanımıza siper ettikleri, tarihin akışının değiştiği ve bir devrin kapanıp yeni bir devrin başladığı yerdir.
Çağının en güçlü donanması ve ordusuna en ağır yenilgisini yaşatan kahraman ordumuz, vatan sevgisi, cesareti ve özverisiyle Çanakkale’nin geçilemeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Kahraman Mehmetçiklerimizin mücadele ruhunu Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur” diyerek en güzel şekilde ifade etmiştir. Türk halkının, millet olma bilincine eriştiği Çanakkale Zaferi, sonuçları itibariyle Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün tarih sahnesine çıkmasını sağlamış, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına zemin hazırlamıştır.
Çanakkale Savaşı’nın kazanılmasında önemli bir rolü olan 19. Tümen ve 57. Alay’ın, Mustafa Kemal Atatürk tarafından Tekirdağ’da kurulmuş olması, bizim için iftihar kaynağıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümünü kutluyor, Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, saygı ve şükranla anıyorum.

Haberler