DEĞİRMENALTI’NDA KALDIRIMLAR TAMİR EDİLDİ
Aracımı caddenin başındaki marketin önüne park edip yürümeye başladım. Kaldırımdaki kırık dökük parke taşlarını görünce canım sıkıldı. İçimden “hala yapmamışlar” diye geçirdim.
Yüz metre kadar yürüdükten sonra ileride bir kamyonetin yol kenarına park etmiş olduğunu, yanındaki birkaç kişinin de kaldırımda çalışma yaptığını gördüm.
Çalışan kişilerin giydikleri kıyafetin arkasında Süleymanpaşa Belediyesi yazıyordu. Aynı yazı kamyonetin yan tarafında da vardı.
Yaklaştım, ne yaptıklarına baktım.
Kırık kaldırım taşlarını değiştiriyorlardı. Gülümsedim. “Demek ki uyarıları dikkate alıp, yeniliyorlar” diye düşündüm.
Bulunduğum cadde Tekirdağ’ın merkez ilçesi Süleymanpaşa’nın Değirmenaltı Mahallesi’ndeki Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen caddesiydi.
Buranın ana cadde olması nedeniyle Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olduğunu sanıyordum. Yanılmışım. Doğrusunu Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar söyledi.
Tesadüf eseri ben oradan geçmeden kısa bir süre önce Başkan Nallar da yapılan çalışmaları denetlemek için gelmiş, görevlilere gerekli talimatları veriyordu.
Selam verdim. Elini sıktım. “Kolay gelsin Başkanım” dedim. Teşekkür etti.
“Asıl ben teşekkür ederim” dedim. “Bir süreden beri bu caddenin kaldırımlarıyla ilgi yazı ve haberler yazıyordum. Görüyorum ki duyarlılık gösterip, yenileme çalışmalarına başlamışsınız. Buranın Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olduğunu sanıyordum” dedim.
“Hayır. Bizim sorumluluğumuzda” dedi.
“Kaldırımları tamamen mi yenileyeceksiniz?” diye sorduğumda ise şimdilik bozuk olan yerleri tamir edeceklerini, bir süre sonra da tamamen yenilemek istediklerini söyledi.
Bu arada yağmur tahliye kanallarının ızgaralarını da değiştireceklerini belirtti.
Başkan’a bir kez daha teşekkür ettim. Aslında bu teşekkürlerim o caddeyi kullanan esnaf ve üniversite öğrencileri adınaydı. Ben ayda yılda bir gidiyorum. Ama özellikle öğrenciler her gün o kaldırımları kullanıyor.
Başkan’a, “Bu caddeyi trafiğe kapatıp, yol ve kaldırımları yeni parke taşları ile kaplatsanız Süleymanpaşa’nın tanıtımı için çok özel bir yer olur. Çünkü buraya ülkenin her yerinden binlerce öğrenci ve aileleri geliyor. Akıllarında hep gördükleri o güzellik kalır” diyerek bir öneride bulundum.
“Olabilir. Belki caddenin bir şeridi trafiğe kapatılabilir” dedi.
Başkan Nallar’ı seçim çalışması sırasında da bu şekilde kentin değişik yerlerini gezip, inceleme yaparken görüyor, düşüncelerimi aktarıyordum. Başkanlık koltuğuna oturduktan sonra da bu şekildeki karşılaşmalarımız sık sık oluyor. Onu yapılan işlerin başında görmek hoşuma gidiyor. Kendisine çalışmalarında başarılar diliyorum. Başarılı olacağından da eminim.
Bu arada Altınova Mahallesi’ndeki Millet Bahçesi’nin girişinde oluşan ve aylardan beri o şekilde durduğu için araç sahiplerinin tepkisini çeken çukurları da hatırlatmak istiyorum. Herhalde parkın giriş yolu ile otoparkına yeni bir asfalt kaplama yaptırılır.
Hobi bahçesindeki ahşap kulübeler ise akıbetlerinin ne olacağını sabırla bekliyorlar. Onlara da bir gün sıra gelir belki.
Trakya Demokrat Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.