Dolar 38,4231
Euro 43,5947
Altın 4.092,47
BİST 9.432,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 15°C
Açık
Tekirdağ
15°C
Açık
Pts 15°C
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan Kırklareli’nde

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan Kırklareli’nde
1 Nisan 2021 13:15

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, parti tüzel kişiliklerinin kapatılma şekliyle cezalandırılmasını usul olarak benimsemediklerini söyledi.
DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, Kırklareli ziyareti kapsamında kent merkezindeki bir düğün salonunda düzenlenen partisinin il kongresine katıldı.
Ardından partisinin il başkanlığı binası açılışına katılan Babacan, burada düzenlediği basın toplantısında, bir soru üzerine, parti kapatmalara karşı olduklarını ve her zaman aynı görüşü savunduklarını ifade etti.
Suç unsuru teşkil eden konularda, suçu işleyen kişinin bağımsız ve tarafsız yargı tarafından ele alınması gerektiğini vurgulayan Babacan, şöyle konuştu:
“Parti tüzel kişiliklerinin kapatılma şekliyle cezalandırılmasını usul olarak benimsemiyoruz ve buna karşıyız. Kaldı ki bugünkü hükümet, bugünkü hükümetin başındaki Cumhurbaşkanı, parti kapatılmasına karşı olduğunu defalarca beyan etmiştir. Ama biz şöyle bir tutarsızlık yapmıyoruz, konu kendi partimiz ise karşıyız, başka parti ise ‘kapatılsın canım’ demiyoruz.”
Babacan, savundukları ilke ve prensiplere göre davrandıklarını vurgulayarak, “Ama dediğim gibi, suç unsuru taşıyan şeyler varsa münferiden fert bazında kuşkusuz yargı konusu olur, incelenir. Şu da var ki, Türkiye’de üzülerek söylüyorum bir terör örgütünün siyaset üzerinde gölgesi dönüyor dolaşıyor. Bu da doğru değil. Bu ülkenin sorunlarını çözeceksek, meşru demokratik siyaset zemininde çözmek zorundayız.” dedi.
Ali Babacan, daha sonra esnaf ziyaretinde bulundu. (AA)

Haberler