Dolar 36,6520
Euro 40,0200
Altın 3.540,68
BİST 10.862,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 8°C
Hafif Yağmurlu
Tekirdağ
8°C
Hafif Yağmurlu
Sal 8°C
Çar 11°C
Per 11°C
Cum 13°C

Hayata başka pencerelerden de bakmak gerek

27 Ekim 2023 10:17

Tekirdağ Süleymanpaşa’daki Yahya Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekten güzel işler yapılıyor. Özellikle de insanların yediden yetmişe birçok dalda eğitimini sağlayan, onlara beceriler kazandıran, hoş vakit geçirten kurslar çok güzel ve yararlı oluyor.

Vatandaşların oraya gelip yeni arkadaşlar, dostlar edinmesi, resimden çiniye, halk oyunundan müzik enstrümanlarını öğrenmeye kadar birçok çalışmayı kapsayan 30’dan fazla kursun hem Kültür Akademisi hem de Kültür Merkezi tarafından verilmesi toplumun gelişmesine büyük katkı sağlıyor.

İnsanlar bu kurslarda hem el becerilerini arttırıp, yeteneklerini gösterirken, ortaya şahane eserler de çıkarıyorlar. Sonra da bunları sanatseverlerin beğenisine sunmak için sergiliyorlar.

Kısacası Tekirdağ’da insanlara yeni beceriler kazandırırken, kendi yeteneklerini keşfetme ve sosyalleşmelerini sağlayan çok güzel şeyler oluyor.

Bu nedenle başta İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, şube müdürü ve şefleri olmak üzere toplumun gelişmesine emek veren tüm çalışanlara teşekkür ediyorum.

Bu arada şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Kültür Merkezi içinde harika bir kütüphane var; Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi. Tecrübeli Kütüphane Müdürü Hamide Çakır, burasını profesyonel bir anlayışla çok güzel idare ediyor.

Öğrenciler, kütüphaneden kitap alıp okuyor, ders çalışıyor, satranç oynuyor, boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendiriyorlar.

Evlerinde çalışma odası bulunmayan, öğrenci yurtları ya da bekar evlerinde bu anlamda sıkıntı yaşayan gençler de kütüphanenin müdavimleri arasında.

Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi dışarıdan bakıldığında bir beton bina olarak görünse de içine girince kültür ve sanat adına derya gibi faaliyet ve çalışmaların varlığı hemen hissediliyor.

Yediden yetmişe herkes kültür merkezinden olabildiğince yararlanıyor. Ebeveynleriyle gelen çocuklar dans, bale, halk oyunları kurslarına katılıp, yetenek ve becerilerini geliştiriyorlar.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu ile tüm görevlilerin güler yüzlü sevecen yaklaşımları da vatandaşların buraya olan ilgisini artırıyor.

Hayatın yükünün giderek artıp, insanların hemen her konuda stres yaşadığı günümüzde bazı kişiler sosyalleşmek için de Yahya Kemal Kültür Merkezi’ni bir sığınak olarak görüyor.

Böyle yerler kişilere hayata ve dünyaya başka pencerelerden bakma becerisi de kazandırıyor.

Gerçekten de insan bazen kendi halinde kalıp, sessiz bir ortamda kitap okumak ya da hiçbir şeyi dert etmeden el sanatlarıyla uğraşıp, beynini boşaltmak istiyor. İşte bunun için kapısından girilmesi gereken yerlerden biri de bana göre Yahya Kemal Kültür Merkezi.

 

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
Haberler