Dolar 32,3766
Euro 35,0173
Altın 2.325,42
BİST 9.092,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 19°C

MARMARA’DAKİ MÜSİLAJ BALIKÇI ESNAFINI SOLUKSUZ BIRAKTI

MARMARA’DAKİ MÜSİLAJ BALIKÇI ESNAFINI SOLUKSUZ BIRAKTI
14 Haziran 2021 12:36
A+
A-

Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, Marmara Denizin’deki müsilaj nedeniyle balıkçıların zor durumda kaldığına değinerek, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle TBMM’sine soru önergesi verdi: “Balıkçılarımızın zararlarını karşılamak için ne zaman, neler yapacaksınız? “ diye sordu.
Marmara Bölgesi’ndeki çarpık sanayileşme ve şehirleşmenin sonucu meydana gelen kirlilik, deniz salyası (Müsilaj) Marmara Denizini, bölgedeki canlıları ve canlı yaşamını tehdit etmektedir.
Marmara Denizinde görülen deniz salyası, İstanbul başta olmak üzere Yalova, İzmit, Bandırma Körfezi ve Bursa Mudanya sahilinde beyaz bir tabaka halinde büyük bir kirlilik yaratmaktadır.
Marmara Denizi kıyıları ile Marmara Denizine dökülen dere ve nehir ağızlarında son aylarda görülen ve kıyı alanlarımızı kullanılmaz hale getiren kirlilik ve kokunun çevreye verdiği zarar nedeniyle balıkçılar avlanmaya ara vermek zorunda kalmış, anılan bölgelerde denize girmek olanaksız hale gelmiştir.
Bu doğrultuda;
1-Marmara Denizi’nde çevre kirliliğinden olumsuz etkilen, avlanmaya ara vermek zorunda kalan balıkçılarımızın zararlarını karşılamak için ne zaman, neler yapacaksınız?

2-Balıkçıların en kısa sürede yeniden denizlere dönerek avlanmaya başlaması için Bakanlığınız olarak hangi tedbirleri alıyorsunuz?