Dolar 36,6520
Euro 40,0200
Altın 3.540,68
BİST 10.862,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 8°C
Hafif Yağmurlu
Tekirdağ
8°C
Hafif Yağmurlu
Sal 8°C
Çar 11°C
Per 11°C
Cum 13°C

MARMARAEREĞLİSİ’NDE 229 BİN METREKÜP ÜZERİNDE KİMYASAL DEPOLANACAK

MARMARAEREĞLİSİ’NDE 229 BİN METREKÜP ÜZERİNDE KİMYASAL DEPOLANACAK
24 Ekim 2024 22:04

Birinci derece deprem bölgesinde yer alan Marmaraereğlisi’ne Akaryakıt ve Kimyasal Ürün Depolama Tesisi kapasite artışı projesinden halkın itirazlarına rağmen vazgeçilmiyor.

Likit Depolama A.Ş. Marmaraereğlisi’nde yer alan Akaryakıt ve Kimyasal Ürün Depolama Tesisi kapasite artışı projesi bir kez daha gündeme geldi.  112,5 bin metreküp kapasiteli Akaryakıt ve Kimyasal Ürün Depolama Tesisinin kapasitesinin arttırılarak toplam 234.294,38 metreküpe çıkarılması planlanıyor. Konuyla ilgili Marmaraereğlisi Belediye Düğün Salonu’nda önceki gün yeniden ÇED toplantısı düzenlendi. Toplantıya, sivil toplum kuruluşları, çevre örgütleri ve bölge halkı yoğun katılım gösterdi.  Yaşanabilecek bir olumsuzlukta ilçenin tamamı başta olmak üzere, Çorlu, Silivri’ye bağlı Gümüşyaka’nın tehdit altında olduğunu bir kez daha hatırlatıldı.

‘DOĞAYA, İNSANA ZARAR VEREN TESİS İSTEMİYORUZ’

Marmaraereğlisi Çevre Gönüllüleri Deneği Başkanı Mine Olgaç, “Yine söyledik ve söylemeye devam edeceğiz. İlçemizde bu tür doğaya ve insan sağlıgına zarar veren sanayi tesislerinin yapılmasını istemiyoruz.  ÇED toplantısında yapılan konuşmaların gerek proje sahibi firma gerekse de ÇŞB İl Müdürlüğü tarafından dikkate alınması, projeye karşı verdiğimiz itiraz dilekçelerimizin kabul göreceği inancındayız. Marmarereğlisi halkımızın kirli hava solumasını ve çevreye zarar verilmesini önlemek için hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz” paylaşımında bulundu.

Olgaç, Marmaraereğlisi’nde yeterince kimyasal depolama tesislerin bulunduğunu belirterek,  Yeni bir tesis yapılması yaşanabilecek olumsuz bir durumda binlerce insanın yaşamını tehlikeye sokabilir” dedi.

‘ÇED OLUMLU KARARI BULUNUYOR’

Likit Depolama A.Ş. tarafından toplam kapasitesi 112.545 m3 olan 9 adet akaryakıt ve 28 adet kimyasal ürün tankı yapılmasına ilişkin olarak Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu Kararı bulunuyor. Ancak, uygulama projesi aşamasında ÇED Olumlu Kararı’na esas tankların kapasitesi değişiklik gösterdi. Bu proje kapsamında yapılacak tanklarla birlikte tesiste toplam kapasitesi 106.135,73 m3 olan 15 adet akaryakıt türevleri tankı, toplam kapasitesi 59.552,78 m3 olan 18 adet yanıcı kimyasal tankı ve toplam kapasitesi 64.273,81 m3 24 adet yanıcı olmayan kimyasal ürün tankı olacak ve toplam kapasite 229.962 m3 olacak. Ayrıca, proje kapsamında 2 adet toplam kapasitesi 4.332,06 m3 olan yangın suyu tankı yapılması planlanıyor.

Bu tanklar ile birlikte toplam kapasite 234.294,38 m3 olacak. Tesiste yurtiçi ve yurtdışından alınacak olan Akaryakıt/Kimyasal ürünlerin depolaması yapılacak./ELÇİN YILDIRAL

 

 

Haberler