SAHİL DOLGU ALANINA İSİM
Geçtiğimiz Cumartesi günü AK Parti Süleymanpaşa İlçe Bakanlığı’nın düzenlediği basın toplantısına katıldım.
İlçe Başkanı Nusret Mandacı toplantıda yeni yönetim ve denetim kurulunu tanıtıp, kurul üyelerinin üstlendikleri görevler konusunda bilgi verdi.
Ayrıca yaptığı konuşmada siyasi çalışmaları ve hedefleriyle ilgili düşünce ve görüşlerini ifade edip, yerel yönetimde muhalefet olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını, yeniden belediye başkanlığını kazanmak için çaba harcayacaklarını söyledi. Bu arada Süleymanpaşa İlçe ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlarına yönelik bazı eleştirilerde de bulundu.
İlçe Başkanı Nusret Mandacı’dan sonra Süleymanpaşa Belediye Meclisi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sezayi Çetin söz aldı ve hem yerel hem de genel siyaseti kapsayan bir konuşma yaptı.
Basın toplantısına katılan AK Parti’li siyasetçiler daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Gazeteciler cevabını almak istedikleri sorularını yöneltirken, bazı konularda eleştirilerde de bulundu.
Benim sorum ise eski Süleymanpaşa Belediye Başkanı ve halen Süleymanpaşa ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olan Hüseyin Uzunlar’aydı.
Trakya Demokrat’taki köşe yazılarımı takip eden okuyucularım hatırlar.
Yaşadığı yerin her türlü sorununa sahip çıkıp, yazı ve söylemleriyle dile getiren, çözüm bulunmasını isteyen bir basın mensubuyum.
Meclis Üyesi Uzunlar’a, yerel seçim öncesi Altınova Mahallesi ile Vatan Mahallesi arasındaki sahil kesimine yaptırılan Süleymanpaşa Belediyesi Millet Bahçesi’nin girişindeki asfalt yolun çukurlarla dolu olduğunu, otoparkın özellikle yaz aylarında çok yetersiz kaldığını, bahçe içindeki yürüyüş yollarının kısa sürede yıprandığını, ayrıca hobi bahçesi olarak ayrılan yerdeki ahşap kulübelerin de kullanılmayıp o şekilde bırakıldığını söyledim.
Bunun yanında Değirmenaltı Mahallesi’ndeki Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Caddesi’ndeki kaldırımların yayalar için bir tuzağa dönüştüğünü belirttim.
Ayrıca Süleymanpaşa’nın merkezinde çok sayıda boş arsa olduğunu buraların ilgisizlikten dolayı adeta çöplüğe döndüğünü, tarihi eser niteliği taşıyan eski ahşap binaların ise vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye sokacak derecede harabe haline geldiğini belirttim.
Son olarak da denizin doldurulması ile kazanılan ve vatandaşlar tarafından dahil dolgu alanı olarak bilinen geniş yeşil alana yıllardan bir isim verilmediğini ifade ettim.
Ve belirttiğim bu konularla ilgili yapılması gerekenler için Süleymanpaşa Belediye Meclisi ile Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konuşma yapıp, çözüm için önerge vermeyi düşünüp düşünmediğini sordum.
Uzunlar, dikkat çektiğim belediye hizmetleriyle ilgili olarak beni ve toplantıya katılanları aydınlatan bir açıklamada bulundu. Ve Süleymanpaşa ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin bu konularda gerekeni yapması için girişimde bulunacağını ifade etti.
Meclis Üyesi Sezayi Çetin de sahil dolgu alanına bir isim verilmesi için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’ne bir önerge vereceğini söyledi.
Sahil dolgu alanına gerçekten de bulunduğu yere ve büyüklüğüne yakışan bir isim vermek gerekiyor.
Bu konuda bir vatandaş olarak ben de bir öneride bulunmak istiyorum.
Atatürk Bulvarı kenarındaki bu yeşil alana “Atatürk Sahil Parkı” adının çok yakışacağını düşünüyorum.
Tabii Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bu alana verilecek isim konusunda halkının düşüncesini öğrenmek adına bir anket de yaptırabilir. Meclis üyelerinin görüşlerini de alabilir.
Bekliyoruz…
Basın toplantısını düzenleyip, bizlere kahvaltı ikram ederken yaşadığımız şehirle ilgili bilgilendirme bulunan AK Parti’li siyasetçilere teşekkür ederim.
Şehrimiz adına güzel çalışmaların gerçekleşmesi için koyacakları katkılarla ilgili olarak da başarılar diliyorum.
Trakya Demokrat Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.