Dolar 36,2225
Euro 38,0047
Altın 3.352,91
BİST 9.877,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 13°C
Hafif Yağmurlu
Tekirdağ
13°C
Hafif Yağmurlu
Cts 8°C
Paz 6°C
Pts 6°C
Sal 5°C

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde Geleneksel ‘Cumhuriyet Fidanı’ Dikim Töreni Gerçekleşti

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde Geleneksel ‘Cumhuriyet Fidanı’ Dikim Töreni Gerçekleşti
31 Ekim 2024 09:56

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde Cumhuriyetimizin 101. Yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ‘Cumhuriyet Fidanı’ Dikim Töreni düzenlendi.

Rektörlük Binası yanındaki yeşil alanda gerçekleştirilen ve gelenekselleşen törene Üniversite Rektörü, Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter, Fakülte Dekanları, Enstitü, Türk Müziği Devlet Konservatuvarı, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN yaptığı konuşmada “Cumhuriyetimizin 101. Yılını büyük bir coşkuyla kutluyor olmanın heyecanını yaşıyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi Rahmet ve minnetle anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” ifadelerini kullandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN konuşmasında ayrıca, geçtiğimiz hafta Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ)’ye gerçekleşen terör saldırısını kınayarak, şehitlerimize Rahmet ve yaralılara acil şifalar diledi. Rektör ŞAHİN, Üniversitemizin acı kayıpları olan ve yakın zamanda yitirdiğimiz, Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nilda TURGUT, Üniversitemiz Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi, aynı zamanda yönetmen ve yazar Sadık BATTAL ile geçen yıl aramızdan ayrılan Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet YOLCU’yu da Rahmetle andı.

Üniversitenin  Geleneksel ‘Cumhuriyet Fidanı’ Dikim Töreni, yeni asrına giren Cumhuriyetimiz ilelebet yaşasın diye “sonsuzluk” anlamına gelen sedir fidanının dikilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haberler