Dolar 38,4149
Euro 43,7601
Altın 4.095,06
BİST 9.432,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 17°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
17°C
Az Bulutlu
Paz 15°C
Pts 15°C
Sal 17°C
Çar 18°C

Trakya’da ramazan öncesi gıda denetimi yapıldı

Trakya’da ramazan öncesi gıda denetimi yapıldı
12 Nisan 2021 13:05

Trakya’da ramazan öncesi fırın, pastane ve kasaplarda denetim gerçekleştirildi.
Kırklareli Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy ile beraberindeki Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri, denetimlerde işletmelerdeki üretim alanlarını kontrol etti.
Fırın ve pastanelerde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerini de bakan ekipler, iş yerlerinin hijyen ve salgın koşullarına uygun çalışıp çalışmadığını denetledi.
Kırklareli Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, denetimlerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığının “tarladan sofraya” sloganıyla gıda denetimleri yaptıklarını belirtti.
Ramazan ayı öncesi denetimleri arttırdıklarını ifade eden Kırklareli Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, işletmeleri üretim alanlarından satış alanlarına kadar kontrol ettiklerini söyledi.
Vatandaşların güvenli gıdaya ulaşmasını sağladıklarını aktaran Kırklareli Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, “İnşallah ramazan ayından önce bütün denetimleri bitireceğiz. Kasaplar, fırınlar ile üretim ile ilgilisi olan bütün işletmeleri denetliyoruz. Temizlik, gıda güvenliği ile kaliteli sağlam gıda denetimleri yapıyoruz.”
Edirne ve Tekirdağ’da da ekiplerce denetimler sürdürülüyor. (AA)

Haberler