Dolar 32,2029
Euro 35,0024
Altın 2.519,73
BİST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 23°C
Açık
Tekirdağ
23°C
Açık
Sal 23°C
Çar 23°C
Per 24°C
Cum 25°C

Süleymanpaşa Belediye Başkan adaylığı için kolları sıvayan Yüce: Kent kimliğine hep beraber karar vereceğiz!

Süleymanpaşa Belediye Başkan adaylığı için kolları sıvayan Yüce: Kent kimliğine hep beraber karar vereceğiz!
16 Eylül 2023 11:24 | Son Güncellenme: 16 Eylül 2023 11:27
A+
A-

 Yeminli Mali Müşavir Mehmet Sabri Yüce Süleymanpaşa Belediye Başkan aday adaylığını açıklayarak iddiasını ortaya koydu.  “Çok daha iyi  Süleymanpaşa hayal ettiğim için aday aday oluyorum” diyen Yüce,  kent kimliğine hep beraber karar verileceğinin mesajını verdi. 

Türkiye’de az sayıda bulunan yeminli mali müşavirlerden birisi olan Mehmet Sabri Yüce Süleymanpaşa Belediye Başkan adaylığı için kolları sıvadı. Yüce CHP Tekirdağ İl binası Kuva-i Milliye Salonunda düzenlediği basın toplantısında hedeflerini de  açıkladı. Öncelikle Tekirdağ’ın kent ekonomisinin canlandırılması gerektiğinin altını çizen Yüce, turizme işaret etti. Yüce, “Bu nedenle bacasız sanayi olan turizmin önceliklerimiz arasında olması gerektiği inancındayım” dedi.

HAYAL KURMAYI UNUTTURDULAR

Mehmet Sabri Yüce yaptığı açıklamada geçmişten bugüne CHP’nin dışında iktidar olanların insanların hayallerini bile ellerinden aldığını belirterek, “1950’ye kadar birçok özgürlükler mevcut iken, sonrasında öncelikle sınıf ayırımı, ardından ekonomik ayrımlar için uygulama yaptılar. 1970’li yıllarda özel okullar yoktu. Toplumun tüm sınıflarını temsil eden insanların çocukları ile aynı sınıflarda eğitim gördük. Burada savcı çocuğu da vardı, Roman vatandaşlarımızın çocukları da vardı. Birlikte eğitim gördük. Yani eğitimde eşitliğin yaşandığı son jenerasyon olduk. Bizlerde belediye yönetimlerinde bunu tekrar sağlamak için çalışmalar gerçekleştireceğiz”  diye konuştu.

Yeminli Mali Müşavirliğin mesleki açıdan gelinebilecek en üst seviye olduğuna dikkat çeken Yüce, “Mesleki tecrübemi en iyi şekilde belediye başkanlığında da yönetime yansıtacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Denetlenemeyen hiçbir yönetim iyi bir yönetim olamaz. İki dönem meclis üyeliğimi yerel yönetim konusunda da tecrübemi daha da artırdı. Yönetim organları, proje yönetimi konusunda nasıl yapılacağını çok iyi biliyorum. Kolektif çalışmaları önemsiyorum” ifadelerini kullandı.

‘KOOPERATİFÇİLİĞİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ’

Atatürk’ün kurduğu üç kurumun ikisini herkesin bildiğini söyleyen Yüce şöyle devam etti:  “Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumunu bilmeyen yok. Ancak Türk Kooperatifçilik Kurumu’nu çok azımız biliyoruz. İşte bu noktadan hareketle Almanya, İngiltere ve Fransa’da örnekleri olduğu gibi bizlerde aynı uygulamayı burada gerçekleştirebiliriz. Belediye yönetimleri bunun için çok rahat organizasyon yapabilir.”

 

‘SÜLEYMANPAŞA’YI  CAZİBE MERKEZİ  HALE GETİRECEĞİZ’

CHP Kuva-i Milliye Salonunu tamamen dolduran basın mensupları ve partililerin alkışları eşliğinde Süleymanpaşa Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklayan Yüce aday adaylığını  şu sözlerle açıkladı: “Çok daha iyi  Süleymanpaşa hayal ettiğim için, bunu hayal ederken heyecanlandığım ve başarmak zorunda hissettiğim için. Çocuklarımızdan emanet aldığımız kentimizi onlara tekrar gurur duyarak teslim etmek için, ekonomik ve sosyal hayatın içinde kadınlarımızın payını artırırken ve güvenli yaşamalarını sağlamak için, gençlerin karanlığa gömülmüş, güzel yarınlar umutlarını tekrar yeşertmek için, bir gün kendimiz ve en sevdiklerimizin de engelli olabilecek ihtimalini unutmadan, önyargılar dahil tüm yapay engelleri kaldırmak için, can dostlarımız hayvanlarla hayatı daha iyi bölüşmek için, kalıcı projeler yapmak için projelerden yaratılan kaynakları  adilce bölüşmek için, kent kimliğine hep beraber karar vermek için, kentte yaşayanların ekonomik refahını huzurunu, mutluluğunu artırmak için,  Süleymanpaşa’yı  cazibe merkezi haline getirmek için,  altı oku bütün gönüllere kazımak için Atatürk’ün ışığını yaymak için aday adayı oluyorum” dedi.

 

 


Trakya Demokrat Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.