Dolar 32,2033
Euro 35,0465
Altın 2.528,08
BİST 10.719,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 23°C
Açık
Tekirdağ
23°C
Açık
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 23°C
Cum 24°C

Tekirdağ NKÜ’de Depreme Hazırlık-Farkındalık ve İlk Yardım Eğitimlerinin Güz Dönemi İlk Eğitimi Gerçekleşti

Tekirdağ NKÜ’de Depreme Hazırlık-Farkındalık ve İlk Yardım Eğitimlerinin Güz Dönemi İlk Eğitimi Gerçekleşti
18 Eylül 2023 12:42
A+
A-

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülin YILDIZ ve Afet ve Acil Durum Komisyon Koordinatörü Doç. Dr. A. Handan DÖKMECİ tarafından akademik ve idari personele “Depreme Hazırlık-Farkındalık ve İlk Yardım Eğitimi” konulu seminer verildi.

“Depreme Hazırlık ve Farkındalık ile İlk Yardım Eğitimi Projesi” kapsamındaki güz dönemi ilk eğitimi 13.04.2023 tarihinde Rektörlük ve bağlı birimler, Teknik Bilimler MYO ve Sosyal Bilimler MYO akademik ve idari personeline yönelik olarak Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Pandemi ve Deprem Komisyonu üyesi Prof. Dr. Tülin YILDIZ tarafından kalp masajı ve Heimlich manevrası, hastalara ve yaralılara yönelik temel yaşam desteği, kanama, yaralanma, yanık, donma ve sıcak çarpması, kırık, çıkık ve burkulmalarda ilk yardım teknikleri gibi konularda katılımcılara bilgilendirme yapıldı.

Tekirdağ NKÜ Afet ve Acil Durum Komisyon Koordinatörü Doç Dr. A. Handan DÖKMECİ ise katılımcılara depreme hazırlık ve farkındalık eğitimi verdi. Doç. Dr. DÖKMECİ, “Güvenliğinizden öncelikle siz sorumlusunuz. Afete dirençli yapılarda çalışın ve yaşayın. Özellikle başkent ve büyükşehirler dışında bir Bölge Dışı Bağlantı (İletişim) kişisi belirleyin. Sizi merak edecek bütün aile ve akrabalarınızın telefon numaralarını bu kişiye verin. Aile ve akrabalarınıza da bu kişinin telefon numarasını verin. Afet sonrası durumunuzu bölge dışı bağlantı kişisine kısa mesajla bildirin. Ayrıca yaşadığınız şehirde destek ve yardım alabileceğiniz bir Şehir İçi Destek Kişisi belirleyin. Bu kişi akraba veya komşunuz olabilir” şeklinde konuştu. Deprem sırasında ise herkesin emniyetli bir şekilde önceden tespit edilen ve hayat üçgeni oluşturabilecek yerlerde Çök-Kapan-Tutun yaparak sarsıntının bitmesini beklemesi gerektiğini belirtti.

Güz dönemi “Depreme Hazırlık-Farkındalık ve İlk Yardım Eğitimleri” 27 Eylül, 4 Ekim, 11 Ekim ve 18 Ekim 2023 tarihlerinde devam edecek.


Trakya Demokrat Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.