Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 18°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
18°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 21°C

2024 herkese sağlık ve mutluluk getirsin

2 Ocak 2024 09:52
A+
A-

Hepimizin yeni yıldan güzel beklentileri var. Zaten hep öyle olmuyor mu?

Eskisi gitsin, yenisi gelsin, gelirken de iyi, hoş, güzel şeyler getirsin diye umutlanıyoruz.

Kabul edilmesi için Allah’a ellerimizi açıp, dilekte bulunuyoruz.

Kimimiz mutlu, kimimiz umutlu, kimimiz de buruk giriyoruz, her gelen yeni yıla.

Son yıllarda pek iyi şeyler getirmiyor yeni yıllar. Gerçi daha önceki yıllar da öyleydi. Belki de hep öyle oldu da, biz kanıksadık.

Bu yüzden içimizden dilek dilemek bile gelmese de Allah’tan umudumuzu kesmiyoruz. Kesemeyiz zaten. Çünkü bizi koruyup kollayacak ondan başka güvencemiz yok.

Bu yüzden 2024 için tek dileğim ve istediğim sağlıklı olalım, huzurlu olalım, ülke ve millet olarak barış ve huzur içinde yaşayalım. Kötüler bizlerden uzak dursun, kötünün belası da şerri de kendini bulsun.

Şu dünyaya gelmişiz, geldiğimiz gibi de gideceğiz. Her ne kadar bazıları aç gözlülük edip, belki kıyısından köşesinden bir şey götürürüm diye düşünse de bu güne kadar hiç kimse bunu başaramamış.

Bu nedenle dünya malına tamah etmeden, içimizdeki sevgiyi kaybetmeden, geleceğe umutla bakarak, dostlarımızı, arkadaşlarımızı, sevdiklerimizi kırıp dökmeden, mutevazi, sıradan bir hayat yaşayalım yeter.
Gerçek mutluluk da onda zaten.

Şahsen yeni yılda sağlıktan ve huzurlu bir yaşamdan başka bir şey istemiyorum. Rızkımız neyse ancak o kadar yiyebiliriz. Fazlası mümkün değil.

İşi olmayan iş bulsun, evlenmek isteyen geleceğe umutla bakacağı, güzel ve mutlu günler geçireceği eş bulsun, yoksullar aç ve açıkta kalmasın, ülkemizin dirlik ve düzeni bozulmasın.

Hayat bize gülsün, biz insanlara gülerek bakalım.

İçimizde hiçbir kötü duygu, kin, nefret, bencillik ve kötü duygu barınmasın.

Her şey herkesin gönlünce olsun.

Dünyadaki herkes iyi günlerde, içimizi ısıtan güzel duygular içinde yaşasın.

Sevgiyle kalın. Mutlu olun.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR